AcasăNewsEscrocheriile lui Ion Bazac cu masinile Ferrari ale clientilor

Escrocheriile lui Ion Bazac cu masinile Ferrari ale clientilor

Aspirant la statutul elitist de proprietar al unei echipe in Campionatul Mondial de Formula 1, Ion Bazac si-a vazut planurile spulberate. Proiectul sau de a participa incepand din sezonul 2015 cu o echipa proprie in competitia automobilistica nu a fost acceptat.

Camelia si Ion Bazac pozeaza in oameni de afaceri onesti

Oficial, lucrurile par sa se fi impotmolit in procedurile birocratice ale Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), insa in realitate Bazac a fost respins pentru lipsa finantarii necesare unei echipe de Formula 1. Cu toata sustinerea de care a beneficiat din partea Guvernului condus de Victor Ponta, Ion Bazac nu a putut demonstra ca are suficienti bani pentru a-si inscrie o echipa in Formula 1.

Solutii disperate

Decizia FIA este pe deplin justificata, verificarile efectuate de ziarul „National” aratand ca Bazac nu ar fi dispus nici pe departe de cele 80-100 milioane de euro necesare pentru a sustine o echipa in competitia Formula 1.

Ferrari-458-Challenge

Cu o avere umflata artificial in topurile de profil din tara de circa 15 milioane de euro, Bazac se confrunta cu mari probleme financiare. Firma prin care el importa automobilele Ferrari, SC Forza Rossa SRL , pare a fi aproape de a falimenta, numerosi furnizori de bunuri si servicii solicitand in instanta de la patronul Bazac plata unor facturi restante cu o vechime si de 12 luni. Din spatele marcii exclusiviste Ferrari si epatand cu cetatenia monegasca, Bazac a tot incercat sa isi cosmetizeze problemele apeland la solutii aproape disperate si inginerii financiare plasate cel putin la limita legii. Intr-un prim episod, ziarul „National” prezinta astazi modul incredibil prin care familia Bazac a reusit sa obtina finantari si credite de la banci punand drept gaj automobilele Ferrari comandate de clienti.

Manevre penale

Intr-un mod de-a dreptul grosolan, sotii Camelia si Ion Bazac s-au folosit de autoturismele Ferrari comandate de clienti, punandu-le drept garantie la banci si societati de leasing in schimbul unor imprumuturi.

Ferrari California

Practica este de-a dreptul scandaloasa si poate atrage chiar consecinte penale, pentru ca se poate vorbi deja de  inselaciune si abuz de incredere,  daca se va dovedi ca sotii Bazac au ipotecat unele masini Ferrari apartinand unor clienti, fara sa aiba acordul acestora. Conform inregistrarilor din Arhiva de Garantii Reale Imobiliare, firma Forza Rossa SRL  a garantat in anul 2009 un credit in valoare de 154.716 euro punand drept garantie un Ferrari California. Desi probabil, intre timp, acest Ferrari a fost vandut, garantia este inca in vigoare, termenul de expirare al ipotecii fiind la data de 16 decembrie anul curent. Tot in 2009, aproape concomitent, firma Forza Rossa SRL a sotilor Bazac a mai accesat doua credite de la AFIN Leasing IFN punand garantie un Ferrari Scaglietti si un Ferrari Scuderia Spider. Ambele au termen de scadenta luna decembrie 2014, garantia fiind inca in vigoare, desi mai mult ca sigur masinile nu se mai afla de mult in proprietatea SC Forza Rossa SRL.

Ferrari Scaglietti

In februarie 2010, avand deja patentata cu succes reteta de creditare cu masinile clientilor, sotii Bazac au mai dus garantie la AFIN Leasing IFN un nou Ferrari California, diferit de cel ce fusese pus gaj in decembrie 2009. Banii obtinuti nu au fost indeajuns, astfel ca in martie 2010 SC Forza Rossa SRL a solicitat un nou credit de 566.000 euro de la AFIN Leasing IFN. Pentru aceasta suma s-au adus drept garantii trei autoturisme: Ferrari 360 Spider F1, Ferrari F430 F1 Coupe si Ferrari 599 GTB F1. Un an mai tarziu, in martie 2011, creditul a fost refinantat. Drept garantie s-au lasat cele trei modele Ferrari initiale, la care s-a adaugat si modelul Scaglietii ce fusese pus sub gaj in 2009. Asadar s-au luat bani pe 4 masini Ferrari, dintre care doar una, modelul F430, se pare ca se mai afla in proprietatea lui Ion Bazac. Celelalte au fost vandute in tara sau in strainatate, clientii neavand habar ca autoturismele le-au fost puse pana in 2016 drept garantii la imprumuturile bancare ale sotilor Bazac.

Trei autobomile de lux gajate la BRD

Dupa ce la AFIN Leasing IFN a mai fost pus sub gaj un Ferrari Scuderia Spider, in anul 2011, in decembrie, firma Forza Rossa SRL a mai contractat un credit, de aceasta data la BRD Sucursala Mari Clienti Corporativi, pe care l-a gajat tot cu 3 automobile de lux. Pentru suma de 253.326 euro, a fost pus drept garantie dreptul de proprietate asupra unui Ferarri 458 Challenge, o adevarata bijuterie automobilistica, dar si doua modele de Lotus – Exige 220 si Elise. Garantia acestui imprumut va expira abia in decembrie 2016. Asa cum spuneam, este foarte posibil ca multi dintre cei ce si-au cumparat automobile Ferarri prin reprezentanta Forza Rossa sa nu aiba habar ca masinile lor sunt de fapt ipotecate la banci.

author avatar
Andrei Coman
6.681 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger