AcasăNewsErste Group si BCR, date in judecata de un actionar

Erste Group si BCR, date in judecata de un actionar

Andreas Treichl

Un actionar minoritar al BCR a dat in judecata banca, pecum si pe actionarul majoritar Erste Group din Austria, pentru nerespectarea contractului de privatizare. BCR nu a fost listata la Bursa, desi Erste era obligat sa o faca.

Seful Erste Group, Andreas Treichl, nu agreeaza listarea BCR la Bursa

Avocata Ioana Sfaraiala, actionar la BCR, a inaintat recent o actiune in justitie prin care cheama in judecata pe Erste Group Bank AG, EGB Ceps Holding GMBH si pe BCR. Avocata cere ca instanta sa-i oblige pe parati la luarea masurilor si actiunilor prevazute de  articolul13.2, litera a), din contractul de vanzare-cumparare de actiuni la BCR, incheiat in data de 21 decembrie  2005 intre AVAS si Erste Bank.

Potrivit contractului, la capitolul obligatii post-privatizare s-a prevazut obligatia cumparatorului (Erste Bank, iar apoi EGB) de a lista BCR la bursa in vedere tranzactionarii actiunilor bancii. Denersul avocatei va fi ”minat” de faptul ca listarea BCR a fost respinsa de actionari in AGA in noiembrie 2011, ca sa puna la adapost Erste de actiuni in instanta. Seful Erste Group, Andreas Treichl, a sustinut in repetate randuri ca nu agreeaza listarea BCR la bursa.

author avatar
Arpad Dobre
647 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu cunosc speta ,dar ar fi foarte interesant de aflat cat mai multe despre caz.Domnilor avocati ar fi bine sa nu mai fiti timorati de BANCI care fac abuz de putere ,profitand de pozitia de debitori a multor romani ajunsi fara voia lor in aceasta situatie .Nu mai puneti placa „DE CE AI LUAT CREDIT”,????,pentru ca este expirata.Dati in judecata pe cei care au mintit promovand politici mincinoase si au predat puterea publica ,in mana unor entitati private.Se incearca a se acredita ideea ca romanii s-au aruncat la credite ca PORCUL LA PORTOCALE .FALS SLOGAN SI TREBUE DEMONTAT URGENT.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger