AcasăNewsErste Group Bank, in pericol de retrogradare

Erste Group Bank, in pericol de retrogradare

Compania condusa de Andreas Treichl e in vizorul agentiilor de rating

Erste Group, actionarul majoritar al BCR, risca retrogradarea ratingului pentru soliditate financiara.  Grupul a anuntat pierderi mari pentru trimestrul al treilea al acestui an.

Compania condusa de Andreas Treichl e in vizorul agentiilor de rating

Compania austriaca Erste Group a intrat in atentia agentiei de rating Moody’s. Aceasta a pus a sub supraveghere ratingul „C-” al Erste Group pentru soliditate financiara si ratingul „A1” pentru credite si depozite pe termen lung, in vederea unei posibile retrogradari. Decizia Moody’s a fost luata in urma anuntului Erste referitor la pierderile mari din trimestrul al treilea, provocate partial de expunerile la CDS-uri (credit default swap – instrument derivat pentru transferul riscului de credit), care anterior nu fusesera dezvaluite.

Erste Group se afla si in atentia autoritatii bancare din Austria , dupa ce presedintele grupului, Andreas Treichl, a incasat o  prima de 1,3 milioane euro, in urma prezentarii unui bilant  cu profituri de peste 700 milioane de euro, care, ulterior, s-au dovedit a fi, de fapt, doar niste cifre umflate.

 

 

author avatar
Arpad Dobre
274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger