AcasăNews„Eroul cu facalet”, decorat de Regina Marii Britanii

„Eroul cu facalet”, decorat de Regina Marii Britanii

Englezii omagiaza bravura ieseanului Florin Morariu

Asa este supranumit Florin Morariu, dupa faptele de curaj de care a dat dovada in timpul atacului terorist din iunie 2017, de la Borough Market, si este primul roman premiat de Regina Elisabeta a II-a.

Englezii omagiaza bravura ieseanului Florin Morariu

Florin Morariu a primit distinctia Commendation for Bravery, ”pentru ca a oferit adapost celor care au scapat de atacul terorist de la Londra la 3 iunie 2017”, decoratia se acorda in semn de recunoastere pentru curajul celor care au salvat sau au incercat sa salveze viata cuiva, se mentioneaza pe site-ul Guvernului britanic. Morariu muncea in 2017 intr-o brutarie din Londra chiar in zona London Bridge, in care se petrecuse atacul terrorist. Ieseanul a reusit sa surprinda cu telefonul mobil momentele de teroare, in filmare, romanul povesteste colegilor de serviciu cum l-a lovit pe unul dintre teroristi cu o lada de paine, dupa ce acesta injunghiase o persoana de pe strada. Impreuna cu un coleg au in mana niste bete, iar romanul ii cere altuia sa ii aduca un facalet din bucatarie, ca sa se poata apara, in caz ca apar din nou atacatorii. Sapte persoane au murit si patruzeci si opt au fost ranite. In acele momente, Florin Morariu a adapostit in jur de 20 de oameni in brutaria in care lucra. La o luna dupa atentat romanul s-a intors in tara.

author avatar
Bogdan Borcea
154 afisari

1 COMENTARIU

  1. Uite romanasu nostru si cu facaletu au facut mai mult ca MI5 politie antiteror si bigbrader cu miliardele lor evaporate, pt macar 40 de britanici marginind raul romaneste. Felicitari fartate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger