AcasăNewsErdogan vrea un mare summit cu UE

Erdogan vrea un mare summit cu UE

Turkish President Recep Tayyip Erdogan delivers a speech during 28th Mukhtars (local administrators) meeting at the Presidential Complex in Ankara on October 19, 2016. / AFP / ADEM ALTAN (Photo credit should read ADEM ALTAN/AFP/Getty Images)

Un summit care, potrivit ministrului turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, va fi organizat dupa cel al NATO din perioada 24-25 mai de la Bruxelles.

Cavusoglu, care nu a indicat tema acestui summit, a adaugat ca nu ar fi ”just” sa se astepte un astfel de summit cu UE inaintea alegerilor legislative din septembrie din Germania, noteaza agentia Anatolia. Seful diplomatiei turce a facut aceste declaratii presei dupa ceremonia de re-adeziune a presedintelui Recep Erdogan la Partidul Justitiei si Dezvoltarii. El a indicat ca mai multi lideri europeni doresc sa discute cu Erdogan in marja summit-ului de la Bruxelles. ”Dupa intalnirea cu conducatorii europeni, in marja summit-ului de la Bruxelles, un alt mare summit va fi organizat intre Turcia si Uniunea Europeana. Data nu a fost inca fixata”, a declarat Cavusoglu. ”UE trebuie sa invete cum sa se comporte vizavi de Turcia. Au inteles ca au facut greseli.  Anumiti ministri (…) chiar m-au intrebat ce sa faca pentru a indrepta aceste greseli”, a mai spus diplomatul lui Erdogan, referindu-se la tensiunile blocului comunitar cu Ankara. Seful diplomatiei turce a adaugat ca tara sa nu are nici o problema cu UE si ca impartaseste aceleasi valori cu UE: democratia, drepturile si libertatile fundamentale. ”Singura problema este abordarea UE”, a concluzionat Cavusoglu, uitand sa spuna ca tocmai nerespectarea drepturilor si libertatilor fundamentale este principalul repros de la Bruxelles.

 

author avatar
Tudor Borcea
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger