AcasăNewsErdogan nu renunta la pedeapsa cu moartea

Erdogan nu renunta la pedeapsa cu moartea

Liderul de la Ankara vrea parca sa taie orice punte cu UE

Presedintele Turciei a anuntat ca va prezenta Parlamentului proiectul reintroducerii pedepsei capitale, fara a preciza insa data.

Liderul de la Ankara vrea parca sa taie orice punte cu UE

”In curand, in curand, nu va faceti griji, cu ajutorul lui Allah”, a declarat Recep Tayyip Erdogan , adaugand ca ”nu conteaza” criticile pe care i le aduce Occidentul cu privire la acest subiect. Declaratiile au fost facute sambata, la Ankara, in fata unui numar mare de persoane care scandau ”vreim pedeapsa cu moartea” pentru autorii tentativei de lovitura de stat din 15 iulie. ”Sunt convins ca Parlamentul o va aproba, iar cand legea va ajunge la mine, o voi ratifica”, a precizat Erdogan. Dupa puciul din 15 iulie, Recep Erdogan a primis sa elimine ”virusul” factiunii in sanul statului, evocand posibilitatea restabilirii pedepsei cu moartea in Turcia, care a fost abolita in 2004, in cadrul candidaturii Turciei pentru intrarea in UE. ”Occidentul zice una, zice alta, dar ce conteaza nu este ce zice Occidentul ci ce spune poporul meu”, a lansat Erdogan. Peste 35.000 de persoane au fost arestate in Turcia in cadrul anchetelor deschise dupa puciul din iulie orchestrat, potrivit Ankarei, de Fethullah Gulen. Consiliul european a avertizat din nou, ieri, Turcia cu privire la faptul ca ”aplicarea pedepsei cu moartea este incompatibila cu apartenenta la valorile europene.

Washington cere consulatului US sa paraseasca Istanbulul

Departamentul de Stat le-a recomandat din nou familiilor diplomatilor si turistilor americani sa paraseasca Istanbulul si sa evite calatoriile in Turcia. ”Departamentul a luat aceasta decizie pe baza informatiilor de securitate care au indicat ca grupari extremiste isi continua actele lor de agresiune urmarind atacarea cetatenilor americani care locuiesc in Istanbul”, se arata intr-un comunicat. Apelul vizeaza doar consulatul general al SUA din Istanbul si nu priveste alte misiuni diplomatice.

author avatar
Tudor Borcea
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger