AcasăNewsErdogan nu glumește: pune lacăte peste Incirlik și Kurecik!

Erdogan nu glumește: pune lacăte peste Incirlik și Kurecik!

Când se apucă să amenințe Turcia, America își închipuie că are în față plutonul de fraieri din NATO, cu România „căprar-șef” peste yesmenii Alianței. Mare greșeală, fiindcă pe tabla de șah a strategiilor politico-militare Recep Tayyip Erdogan este nebunul care face doar cum vrea el, independent de mutările celorlalți și mai ales direct proporțional cu propriile interese. De la puciul eșuat pus la cale de „partenerul” SUA, „Sultanul” a schimbat foaia în relațiile cu Washington – la adăpostul protecției oferite de Moscova (tocmai a primit o nouă „flotă” de S-400), și-a permit să-i dea peste nas Unchiului Sam ori de câte ori a fost nevoie.

Ultima dată, a ridicat tonul la Donald Trump chiar duminică. Recep Tayyip Erdogan este foc și pară după ce Senatul american a aprobat o rezoluție prin care recunoaște faptul că uciderea în masă a armenilor, eveniment petrecut acum 100 de ani, a fost un genocid comis de turci. Atât i-a trebuit lui Erdogan, care, pe deasupra, a mai fost amenințat și cu o serie de sancțiuni socio-economice. De ce? De Putin!

Înfuriat, liderul de la Ankara a amenințat fățiș America de închiderea bazelor militare de pe teritoriul Turciei! Cu alte cuvinte, Erdogan este pregătit să preia controlul la Incirlik și Kurecik (unde, oricum, militarii turci controlează intrările și ieșirile soldaților americani din cele două baze)! „Dacă este necesar, putem închide Incirlik şi putem închide și Kurecik”, a ripostat Erdogan. Ar fi cea mai dură palmă primită vreodată de America, mai cu seamă că o încasează de la un „partener” cu greutate: Turcia are a doua armată din NATO, aspect deloc de neglijat! În plus, importanța Incirlik este una strategică – are rol de a tempera pornirile războinice ale lui Vladimir Putin! Pe scurt, Incirlik e cea mai mare bază militară americană dotată cu rachete nucleare, peste ce există în Germania sau în Italia. Iar baza de la Kurecik, din sud-estul Turciei, găzduiește cea mai puternică staţie radar NATO, capabilă să sesizeze și bătaile aripilor unei muște rătăcite pe culoarele Kremlinului.

Prin recentele afirmații făcute, Recep Tayyip Erdogan confirmă ceea ce „Național” scria în articolul din 11 decembrie, sub semnătura lui Cătălin Tache, anume că este „Alertă la Kogâlniceanu! Se închide baza de la Incirlik”.

Pe de altă parte, să sesizăm și umorul liderului turc, care sugerează că Ankara este pregătită să răspundă cu aceeași monedă – va recunoaște drept genocid uman uciderea indigenilor amerindieni din secolele trecute!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
718 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu este vorba de umor ci de adevar istoric.
    Europenii globalisti, „descoperitorii geografici ” de viitoare colonii au adus pentru localnici paturi/cadouri infestate cu boli molipsitoare care au fost fatale triburilor indigene de amerindieni.
    Nu este de glumit cu asa ceva si poate candva, poate curand se va recunoste un genocid amerindian.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger