AcasăNewsErdogan ne trimite un jihadist român

Erdogan ne trimite un jihadist român

Aşa cum a promis, Ankara va repatria către mai multe state europene 33 de membri ai grupării jihadiste Stat Islamic aflaţi în prezent în închisorile turceşti, printre care şi un român. Lista lui Recep Erdogan e lungă, peste 1400 de combatanţi urmează să fie trimişi către ţările de origine.

Printre ei se numără 17 germani, trei olandezi, doi francezi, doi danezi, doi austrieci, doi bulgari, doi kosovari, un englez, un român şi un albanez, anunţă cotidianul Hurriyet.  Majoritatea jihadiştilor  sunt irakieni (296), sirieni (273), ruşi (99), uzbeci (82) şi azeri (29). Ministerul turc de Interne a anunţat că Turcia va repatria joi şapte cetăţeni germani. Comunicatul mai menţiona şi doi irlandezi care nu erau pe lista consultată de cotidianul Hurriyet. Pe aceeaşi listă mai sunt trei australieni şi doi americani. Turcia a expulzat deja luni un american, un danez şi un german. Cetăţeanul american nu a fost expediat direct în ţara sa, ci trimis la punctul de frontieră Edirne, la graniţa cu Grecia, unde a rămas blocat. ”Cei care rămân la graniţă, dacă pleacă sau dacă sunt preluaţi, aceasta nu este problema mea”, a declarat preşedintele Recep Tayyip Erdogan. După ce a criticat guvernele europene afirmând că Turcia „nu este hotel pentru nici un membru al Statului Islamic”, ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a anunţat că „Nu este enevoie să alergați peste tot: vă vom trimite noi membrii ISIS. Sunt ai voștri, faceți cu ei ce vreți”.

author avatar
Andrei Coman
385 afisari

1 COMENTARIU

  1. Erdooan cel mai tare președinte turc după Kemal Mustafa Ataturk! Dacă românii ar fi ales ei președintele și nu spionajul strain&serviciile antiromanesti uunde am fi dkjbdhvbdbvjdsbvjsbcjhbdh dhbdhddndxbn

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger