AcasăNewsErdogan îl încalecă pe Trump în plină pandemie de coronavirus

Erdogan îl încalecă pe Trump în plină pandemie de coronavirus

În plină pandemie de coronavirus, America a fost prinsă cu pantalonii jos. Nevoită să întindă mâna pentru ajutor, primește pomană de unde până mai ieri nici nu s-ar fi pus problema – China s-a îndurat și trimite măști și alte echipamente de protecție, Rusia a încărcat un avion Antonov cu medicamente și produse necesare. Profitând de situația actuală, președintele Turciei îl încalecă pe Donald Trump. Dând târcoale bazei militare de la Incirlik, Erdogan râde de situația în care a ajuns America și spune că s-a dus vremea când SUA reprezentau puterea numărul 1 a planetei.

Cine-ar fi crezut că Statele Unite vor fi națiunea cea mai puțin pregătită în cazul unei pandemii? Și, totuși, realitatea din teren arată dezastrul: de pe Coasta de Est și până la Los Angeles, pe Vest, americanii cad secerați sub loviturile coronavirusului.

De la Istanbul, acolo unde își linge rănile provocate de un Vladimir Putin nemilos cu prietenii care greșesc față de el (Turcia a întins coarda nepermis de mult în Siria), Erdogan îi dă servite liderului rus. Nu uită nici de Xi Jinping, căruia îi recunoaște meritele în transformarea Chinei în cea mai mare putere a lumii.

Într-un articol comandat în presa aservită (cam toată pe malurile Bosforului), Recep Tayyip Erdogan se grăbește să consemneze sfârșitul statutului de superputere al Statelor Unite ale Americii. Vrând să dea lecții financiare, turcii le atrag atenția americanilor că Trump confundă economia cu bursa, aluzie la ultimele remarce făcute de președinte – dacă bursa crește, economia crește și ea! Nimic mai fals, zice Ankara. Iar faptul că administrația Trump a pompat și mai mulți bani în marile multinaționale, în loc să pregătească măsuri sociale pentru populația defavorizată, arată lipsa de pricepere a liderului de la Casa Albă, spune Erdogan.

America păcătuiește și prin lipsa unor măsuri ferme de combatere a răspândirii coronavirusului. În primul rând, SUA nu au oprit zborurile aeriene interne și asta este foarte grav fiindcă vorbim despre o țară având dimensiunea și populația întregii Europe! Mai mult, abia la 1 aprilie s-a gândit Trump să spună stop curselor interne cu autobuze, un mijloc de transport foarte folosit în America. Chiar și acum, trenurile și metrourile circulă!

Apoi, criza socială se vede în lipsa de preocupare pentru situația vârstnicilor. Nu primesc alimente acasă (ca turcii, reamintește Erdogan), iar la supermarketurile și așa golite sunt cozi interminabile, se așteaptă cu orele pentru a cumpăra ceva de mâncare! Exemplu de criză în SUA: rafturile farmaciilor sunt deja goale, de câteva zile nu se mai găsesc nici medicamentele de bază!

Nu în ultimul rând, turcii atrag atenția că pandemia de Covid-19 va atrage după sine apusul globalizării. Și pe cel al capitalismului, plusează Erdogan, care urmărește naționalizarea tuturor industriilor și preluarea controlului total de către stat în economie! Deocamdată, vorbele „Sultanului” par susținute de ultimele mișcări – din ce în ce mai multe regimuri antidemocratice se ridică. Vezi exemplul Ungariei, unde Viktor Orban s-a înscăunat „rege pe viață” cu ajutorul unui Parlament obedient și profitând de suspendarea libertăților și drepturilor cetățenești în această perioadă.

Iată cum, concluzionează Erdogan, China și Rusia au câștigat deja WWIII și asta fără să tragă măcar un singur foc de armă!

Donald Trump își face calcule pentru alegerile din toamnă, speră că promițând câte 1200 de dolari fiecărui cetățean își va asigura votul la prezidențiale. De la poarta bazei Incirlik, Erdogan râde de el: Donald, morții nu pot vota!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
601 afisari

3 COMENTARII

  1. Rade ciob de oala sparta. Turcia e in top 10. Cei mai afectati is Izraielul ca ei inumara 3 mil cat B si îs pe locu 11 in lume.
    Romania e ca la fotbal undeva pe locul 35…

  2. Bă păi ce zicea ma take? Ca cine e in NATo pune serviciile sub comanda licuriciului caruia băse îi suge organu’..Turcii ce fac? Îi gonesc pe aliați amerigani din țară? Nu numai ca nu-i sug,ca băse dar chiar le dau cu flit? Titlul Erdoan îl ,,incalecă” pe Trump..Cum ar fi johannes îl încalecă pe Trump(sau merkel)???? Lu’ Erdogan nu-i e deloc jenă de Trump? Să ia lectii de la johannes!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger