AcasăNewsErdogan a „salubrizat” Piata Taksim

Erdogan a „salubrizat” Piata Taksim

Politia a „salubrizat” Piata Taksim si Parcul Gezi

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a reunit duminica zeci de mii de sustinatori la Istanbul, dupa ce a facut „curatenie” in Piata Taksim si Parcul Gezi.

Politia a „salubrizat” Piata Taksim si Parcul Gezi

Dupa o noapte de confruntari violente provocate de evacuarea in forta a ultimului bastion al manifestantilor, acestia s-au reintors pentru a cere demisia lui Erdogan, reclamand violenta la care au fost supusi. Manifestantii au fost evacuati sambata seara din parcul Gezi cu gaze lacrimogene si tunuri de apa, neramanand in urma lor nimic.

Duminica dimineata, importante efective de politie au interzis accesul in piata, ocupat de masinile de la salubrizare. Manifestantii au avut scurte confruntari cu politia dar n-au patruns in piata. Acuzat si de Uniunea Europeana pentru modul brutal in care politia ii trateaza pe protestatri, premierul turc a declarat ca era de datoria lui sa „curete” Piata Taksim din Istanbul. „Am spus ca am ajuns la capat. Ca a devenit insuportabil. Era datoria mea de premier sa fac ordine”,  a declarat Erdogan, in fata suporterilor sai stransi in cartierul Kazlicesme din Istanbul.

author avatar
Adina Mutar
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger