AcasăNewsEpidemie de gripa cu virus A H1N1: aproape 1.000 de cazuri si...

Epidemie de gripa cu virus A H1N1: aproape 1.000 de cazuri si cinci morti

Canada a fost lovita de o epidemie de gripa cu virus A H1N1, cunoscuta drept gripa porcina. Autoritatile spun ca s-au inregistrat aproape 1.000 de cazuri si cinci decese.

Cea mai afectata regiune este provincia Alberta, unde s-au inregistrat cele cinci decese, dar si celelalte cazuri. Potrivit agentiilor de presa internationale, numarul celor infectati este in crestere , fiind afectati in principal adultii cu o stare de sanatate buna. Ministerul Sanatatii a emis un comunicat de presa in care spune ca in total sunt 965 de cazuri de gripa, ce au fost raportate de reteaua de sanatate din Alberta. Dintre acestea, 251 de persoane au avut nevoie de spitalizare. Cinci persoane au murit in timp ce se aflau internati la terapie intensiva au murit. Oficialii medicali din privincie si-au exprimat si ei ingrijorarea cu privire la populatia tanara afectata de virusul H1N1, in principal din cauza nevaccinarii.

„Cer ca fiecare locuitor din Alberta care nu a fost vaccinat impotriva gripei sa se vaccineze. Pana in prezent, un locuitor din Alberta din cinci si aproximativ jumatate din personalul medical au fost vaccinati, dar aceste niveluri sunt prea mici „, a cerut ministrul Sanatatii, potrivit realitatea.net. Numai in ultimele zile, in provincia respectiva au fost deschise numeroase centre de vaccinare in ultimele zile si multe dintre ele vor ramane deschise chiar si sambata.

author avatar
Andra Nesu
248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger