AcasăNewsEMOTIONANT! La 19 ani: Eleva-sefa de promotie si mama unui baietel de...

EMOTIONANT! La 19 ani: Eleva-sefa de promotie si mama unui baietel de doi ani!

Copos Anca este un exemplu atat pentru toate elevele din Romania cat si pentru toate mamele din lume. La 19 ani tanara a demonstrat ca poate sa fie si parinte pentru copilul ei de doi ani, dar si absolventa de liceu, sefa de promotie.

Desi provine dintr-o familie cu o situatia materiala nu prea stralucita, absolventa liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu“ din Zalau a fost inzestrata cu o minte sclipitoare care a ajutat-o sa treaca peste toate greutatile vietii.

Cu toate ca visul ei era acela de a face performanta in atletism, in urma cu trei ani tanara a ramas insarcinata, ceea ce a facut-o sa uite complet de cariera si sa se dedice cresterii copilului si studiului, scrie adevarul.ro.

Fata recunoaste ca nu a vrut sa pastreze sarcina, desi iubitul ei isi dorea foarte mult sa fie tata, insa frica a facut-o sa nu le marturiseasca nici macar parintilor ca urma sa fie mama, desi abia absolvise clasa a X-a. Cand si-a facut curaj, deja era prea tarziu pentru un avort, asa ca a fost nevoita sa se maturizeze inainte de vreme. Asta nu a impiedicat-o, insa, sa mearga in continuare la scoala.

Andrei a venit pe lume in iulie 2011, chiar in vacanta dintre clasele X-a si a XI-a a mamei lui, care implinise intre timp 17 ani. Cand a inceput anul scolar, Anca si-a vazut mai departe de studii, in acest timp soacra ei fiind cea care s-a ocupat de baiat. „Copilul ramanea acasa, cu soacra mea, care m-a ajutat inca de la inceput sa-l cresc. Cand ma intorceam, ma ocupam eu de el, iar cand adormea, invatam“, povesteste Anca, potrivit aceleiasi surse.

Pentru a putea sa ocupe si de micutul ei, dar sa ajunga si la liceu, adolescenta a fost nevoita sa faca naveta un an de zile: „Mergeam in fiecare dimineata la gara la Jibou cu bicicleta, iar de acolo luam trenul pana in Zalau. Am avut momente in care mi-a fost foarte greu cu Andrei – sa am grija de el atunci cand era bolnav, sa inteleg ce-l doare, de ce are nevoie, sa stau cu el atunci cand poate as fi avut altceva de facut. Dar cu scoala nu am simtit niciodata ca mi-e greu. Poate am beneficiat si de simpatia profesorilor, care stiau ca am un copil acasa, dar am si muncit foarte mult. Atat cat mi-a permis timpul”.

Tanara a reusit astfel sa fie cea mai buna dintre absolventii liceului din Zalau, terminand, in urma cu cateva zile, cei patru ani de liceu ca sefa de promotie, cu media generala 9,61.

Cu toate ca acum isi iubeste baiatul, Anca nu poate sa nu regrete „greseala” – asa cum o numeste ea – facuta in adolescenta, motiv pentru care se gandeste ca dupa bacalaureat sa mearga la facultate in Cluj, in timp ce Andrei ar urma sa fie crescut de socrii ei: „Mi-am dorit sa devin profesoara de sport. Intre timp, mi-am schimbat decizia, asa ca voi merge la Facultatea de Filologie. Sper sa intru la buget. Sotul meu va veni si va sta cu mine, iar de Andrei vor avea grija socrii mei“, a marturisit tanara mamica.

Anca spune ca ar fi putut ajunge sus in atletism daca o iubire adolescentina, iar apoi sarcina, nu s-ar fi interpus intre ea si pasiunea pentru sport: „Daca nu ramaneam insarcinata, clar ca faceam sport si clar ca faceam performanta. Am fost o atleta care promitea“.

Foto: adevarul.ro

author avatar
Alina Costache
1.509 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger