AcasăNewsEmotii pentru elevi. Incep testele de evaluare initiala. Vezi modele de subiecte!

Emotii pentru elevi. Incep testele de evaluare initiala. Vezi modele de subiecte!

Supermarketurile au pus la dispozitia elevilor o gama larga de rechizite

Elevii trec prin emotiile examenelor inca din primele saptamani ale noului an scolar. De astazi, incep evaluarile initiale pentru elevii de liceu si gimnaziu. Rezultatele nu vor fi trecute in catalog, dar ii vor ajuta pe profesori sa afle adevarata valoare a scolarilor si sa adapteze programa la nevoile acestora.

„Pentru a evita discrepantele intre rezultatele obtinute de elevi pe parcursul anilor de studiu si rezultatele de la examenele nationale, testele de evaluare initiala gandite de Ministerul Educatiei reprezinta una dintre solutii pentru a avea rezultate reale, care sa ateste locul real al elevilor”, au precizat reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Durata testului initial este de 15-45 de minute, in functie de nivelul de studiu, iar elevii din invatamantul primar nu vor primi note dupa aceste teste, ci se va pastra evaluarea prin calificative.

Pentru disciplinele de pregatire profesionala la care exista continuitate in planul-cadru, evaluarea initiala se desfasoara la inceputul semestrului intai, fiind precedata de doua saptamani de recapitulare.

In cazul celorlalte discipline, care se afla in primul an de studiu pentru elevi, evaluarea initiala se poate desfasura imediat dupa lectiile introductive.

Ministerul Educatiei a propus modele de teste de evaluare initiale si bareme de corectare pentru evaluarea elevilor, pe care le puteti consulta AICI.

566 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger