AcasăNewsEmil Hossu a fost inmormantat. Sute de oameni l-au condus pe ultimul...

Emil Hossu a fost inmormantat. Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe marele actor

Emil Hossu a fost inmormantat sambata pe Aleea artistilor, in Cimitirul Bellu (foto: ziaremondene.ro)

Zi de doliu pentru cultura romaneasca. Emil Hossu a fost inmormantat, sambata dupa-amiaza, pe Aleea Artistilor din Cimitirul Bellu. Sute de oameni au tinut sa il conduca pe ultimul drum pe actorul care a parasit aceasta lume miercuri, cu doar cateva minute inainte de a aparea in fata publicului intr-o piesa la Teatrul Nottara. Tot sambata a fost inmormantat, la Bellu, si cunoscutul regizor si scenarist Tudor Marascu.

Emil Hossu a fost inmormantat sambata pe Aleea artistilor, in Cimitirul Bellu (foto: ziaremondene.ro)

Foarte multi colegi de scena, dar si multi admiratori l-au aplaudat sambata, pe ultimul sau drum, pe cel care a fost Emil Hossu. La ceremonia de la Cimitirul Bellu din Capitala, care a inceput in jurul orelor 14, au asistat sotia regretatului artist, actrita Catrinel Dumitrescu, fiul acestuia, Dan, dar si alte nume mari ale teatrului si cinematografiei romanesti. Printre ei, Mircea Diaconu, Horatiu Malaele, George Mihaita, Ion Dichiseanu, Florin Zamfirescu, Constantin Cotimanis, Vladimir Gaitan, George Ivascu si Valentin Teodosiu.

Actorul Emil Hossu a murit miercuri seara, in urma unui infarct. Artistul in varsta de 70 de ani se pregatea sa apara in fata publicului, in piesa “Aniversarea”, la Teatrul Nottara din Bucuresti. Medicii SMURD sositi de urgenta la teatru au incercat 40 de minute sa il resusciteze. Din pacate, fara succes.

Emil Hossu va ramane cunoscut publicului gratie rolurilor jucate pe scena Teatrului Nottara, dar si din filme precum „Punctul zero”, „Cel mai iubit dintre pamanteni”, „Balanta”, „Secretul lui Bachus”, „Iata femeia pe care o iubesc” si multe altele.

Regizorul Tudor Marascu, inmormantat sambata la Bellu

(foto: a1.ro)

Sambata dupa-amiaza, la Cimitirul Bellu din Capitala, a fost inmormantat si regizorul Tudor Marascu. La ceremonie au luat parte zeci de persoane – membri ai familiei, actori, colegi, dar si studenti ai lui Marascu, potrivit Mediafax. Scenaristul si regizorul de teatru si televiziune Tudor Marascu a murit duminica, 22 ianuarie, la varsta de 71 de ani, dupa o grea suferinta.

Marascu a semnat regia a zeci de spectacole, la Teatrul Odeon, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul National din Bucuresti, precum si la teatre din tara, dar si a unor filme si spectacole de televiziune.

843 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger