AcasăNewsEmil Boc "fura" Festivalul Peninsula de la Tg. Mures

Emil Boc „fura” Festivalul Peninsula de la Tg. Mures

Primarul orasului Cluj Napoca vrea sa mute celebrul festival la el in oras, pentru a primi titlul de Capitala Europeana in 2020.

Discutiile sunt demarate inca din vara, iar sambata, dupa o ultima intalnire cu organizatorii Festivalului Peninsula de la Tg. Mures, primarul Boc a spus ca „exista toate sansele ca in iulie 2013 evenimentul sa fie organizat la Cluj”, citeaza Mediafax. Festivalul, organizat din 2003, a devenit cunoscut la nivel european gratie trupelor care au participat, abordand stiluri diferite – de la rock, pop, electro, hip-hop, blues şi jazz -, dar mai ales a publicului venit din toate colturile continentului. Bugetul anual se ridica la un milion de euro, la editia precedenta participand 80.000 de spectatori. In functie de locatia pe care o va alege, Boc vrea sa aduca cel putin 100.000 de persoane.

Scopul acestei mutari ar aduce avantaje Clujului, spune primarul, in sensul ca ar putea desemna orasul drept Capitala Europeana a Tineretului in 2015 si ar candida la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2020. Anuntul final va fi acordat in 15 ianuarie, anul viitor.



author avatar
Ela Corbu
273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger