AcasăNewsEmil Boc, acuzat de uzurpare de calitati oficiale

Emil Boc, acuzat de uzurpare de calitati oficiale

Corpul de Control al Guvernului a efectuat, in ultimele luni, mai multe verificari la Primaria Cluj-Napoca.

Iar concluzia la care au ajuns membrii Corpului de Control al Guvernului este una cat se poate de clara: „Emil Boc se face vinovat de uzurpare de calitati oficiale”.

Concret, Emil Boc este acuzat ca a girat sau semnat 57 de autorizatii de construire, in perioada 5-13 ianuarie 2009, desi ar fi trebuit sa vacanteze functia de primar al municipiului inainte de 5 ianuarie.

„Desi functia de primar al municipiului Cluj-Napoca a devenit vacanta de la data de 5 ianuarie 2009, iar viceprimarul care putea exercita atributiile de primar a fost desemnat, de catre Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, in data de 13 ianuarie 2009, in aceasta perioada au fost emise de catre Emil Boc, in calitate de „primar” al municipiului Cluj-Napoca, un numar de 57 de autorizatii de construire, din care: noua autorizatii au fost semnate de insusi Emil Boc, 45 de autorizatii au fost semnate de o persoana ne nominalizata, in numele si pentru Emil Boc, iar trei autorizatii au fost semnate – pentru primar – de catre o persoana nenominalizata”, sustin membrii Corpului de Control al Guvernului.

Reactia lui Emil Boc a fost una prompta. Fostul premier spune ca problema este cat se poate de clara. „Am semnat actele inainte ca demisia sa intre in vigoare. Actele pe care le-am semnat in perioada 2-4 ianuarie, data la cabinet, au intrat in circuitul oficial dupa 5 ianuarie, data la care s-a reluat activitatea dupa Anul Nou. Autorizatiile au fost semnate inainte ca functia sa devina vacanta, dar documentele au fost inregistrate de functionari mai tarziu”, a spus Emil Boc.

author avatar
Cristi Ionita
306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger