AcasăNewsEmil Boc a vizitat-o pe Monica Iacob Ridzi in penitenciar

Emil Boc a vizitat-o pe Monica Iacob Ridzi in penitenciar

Fostul premier Emil Boc a petrecut, marti dimineata, circa o ora si jumatate in incinta Penitenciarului Gherla.

Boc a mers in vizita la Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului si Sportului. Aceasta a fost condamnata la cinci ani de inchisoare cu executare, de catre magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Monica Iacob Ridzi a fost acuzata de abuz in serviciu in dosarul privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Nationala a Tineretului.

Boc a precizat ca starea de sanatate a fostului ministru este una precara si ca Monica Iacob Ridzi este internata la infirmeria Penitenciarului Gherla, Sectia exterioara din Cluj-Napoca.

„Am vizitat-o pe doamna Ridzi, la Sectia exterioara din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, conform procedurilor legale, cu o cerere aprobata de conducere. Din nefericire, starea sanatatii nu este foarte buna, nu este buna chiar deloc si sper sa aiba sansa sa isi trateze sanatatea pentru ca are nevoie de sprijin medical, este internata la infirmerie. Am stat in jur de o ora si jumatate in care am discutat aspecte, in special, de familie, de sanatate, de probleme, de relatia cu familia si cu ce o putem ajuta in aceste momente mai dificile, data fiind si situatia sanatatii si a familiei, in conditiile in care are doi copii mici”, a declarat Emil Boc, conform stiridecluj.ro.

Fostul premier a recunoscut ca tine constant legatura cu Tiberiu Ridzi, sotul Monicai Iacob Ridzi si primarul din Petrosani. „Impreuna cu sotul ei am discutat despre vizita, am facut solicitarea legala si am primit aprobarea. Am folosit una dintre cele patru vizite lunare la care are dreptul si, de comun acord cu sotul, am decis sa-i faca aceasta vizita”, a declarat Emil Boc.
Fostul premier sustine ca face tot ce este omeneste posibil pentru oricine si, mai ales, pentru un fost coleg din Guvern.

De asemenea, Emil Boc anunta ca doar analizele medicale vor stabili cu exactitate cat de grava este starea de sanatate a fostului ministru, Monica Iacob Ridzi efectuand deja demersurile necesare pentru intreruperea executarii pedepsei pe motive medicale.

author avatar
Cristi Ionita
337 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger