AcasăNewsEmil Boc a anuntat in coalitie ca vrea sa demisioneze

Emil Boc a anuntat in coalitie ca vrea sa demisioneze

Premierul Emil Boc le-a transmis, luni, liderilor coalitiei ca ar dori sa se retraga de la conducerea Guvernului, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale. In acest context, liderii coalitiei discuta si despre posibilitatea organizarii alegerilor anticipate. La aceasta ora, sedinta coalitiei este in desfasurare, la Palatul Victoria.

Guvernul s-a reunit in sedinta la ora 10.15, tema anuntata fiind alocarea de fonduri necesare asigurarii energiei termice pentru populatia din localitatea Horezu, judetul Valcea.

Cei mai multi democrat-liberali doresc plecarea urgenta a lui Emil Boc din postul de premier si sustin inclusiv inlaturarea acestuia din fruntea partidului, generand o presiune pentru acest lucru, au declarat, duminica, pentru Mediafax, surse din partid, potrivit carora o decizie este asteptata in curand. „Toata lumea spune ca trebuie sa plece (Emil Boc, de la Guvern – n.r.). L-am sustinut mai mult pentru presedintele Basescu. Trebuie sa plece inclusiv de la partid, nu poate sa ramana, daca pleaca de la Guvern „, a precizat un lider PDL, pentru sursa citata.

Presedintia a anuntat, saptamana trecuta, ca seful statului a invitat partidele parlamentare la consultari, luni, separat – opozitia de la ora 12.00, iar puterea de la ora 13.00. Temele sunt perspectivele ratificarii de catre Romania a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si convergenta in Uniunea Economica si Monetara, precum si dialogul dintre partidele politice si functionarea Parlamentului Romaniei.

Premierul Emil Boc a fost intrebat, sambata, dupa videoconferinta de la MAI, daca demisioneaza in zilele urmatoare, el spunand ca nu comenteaza „asemenea decizii sau speculatii” si ca stie ce are de facut. „Nu comentez asemenea decizii sau asemenea speculatii. Stiu ce am de facut”, a spus Emil Boc, intrebat de jurnalisti cum comenteaza zvonul potrivit caruia ar urma sa demisioneze din functie in zilele urmatoare.

author avatar
National
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger