AcasăNewsEmigrantii aduc in Europa bolile eradicate demult

Emigrantii aduc in Europa bolile eradicate demult

Conditiile igienice deplorabile, context ideal pentru propagarea infectiilor si bolilor

Serviciile de sanatate europene trebuie sa accelereze depistarea maladiilor infectioase demult disparute din Europa, care apar datorita fluxului migrator pe continent, avertizeaza expertii.

Conditiile igienice deplorabile, context ideal pentru propagarea infectiilor si bolilor

Se credeau in declin sau disparute din Europa: HIV, tuberculoza, raie, rujeola, febra tifoida, holera, dizenteria, dar si o multitudine de alte maladii parazitare si infectioase care isi fac un sinistru retur pe vechiul continent. Cauza este afluxul imens de refugiati, prin care se vehiculeaza bacterii si virusi, care nu au nevoie de vize. Afirmatii alarmante vehiculate la conferinta internationala de microbiologie care a avut loc, luni,  la Amsterdam, informeaza Daily Mail. Specialistii estimeaza ca emigrantii au cele mai multe (ne)sanse sa fie purtatori ai unor maladii grave, in special datorita conditiilor sordide existente in taberele de refugiati din Africa sau din Orientul Mijlociu. In timpul calatoriei lor catre Europa, acesti oameni traiesc in mare promiscuitate si in conditii igienice deplorabile, context ideal pentru propagarea infectiilor si bolilor, noteaza Sputnik.

Rezistenta la antibiotice

Dincolo de aceste observatii, epidemiologii sunt ingrijorati de difuzarea de salmonella rezistente la antibiotice. Astfel, medicii spitalului universitasr din Basel (Elvetia) au indicat ca pacientii dintr-un centru de refugiati elvetian erau de zece ori mai susceptibili sa fie purtatori de bacterii SARM decat populatia generala. ”Recomandam ca stabilimentele de sanatate publica sa-si intensifice programele de depistare, sa ia masurile de precautie si procedurile adecvate pentru a proteja cat mai eficient posibil emigrantii si populatiile nationale in tarile gazda”, a insistat Winfried Kern, director in cadrul Societatii europene de microbiologie clinica si boli infectioase.

Virusul Zika, mai ”ingrijorator” decat se credea

Virusul Zika este mai ingrijorator decat se credea, au afirmat, luni, mai multi responsabili ai autoritatilor sanitare americane, cerand insistent Congresului sa deblocheze fonduri suplimentare pentru cercetari, informeaza Le Monde. Transmis prin intepatura unei specii de tantar (Aedes) prezenta in America Latina si in Caraibe, virusul este suspectat de provocarea a numeroase cazuri de malformatii congenitale, in special microcefalia, dar si de maladii neurologice rare la adulti. ”Pe masura ce studiem acest virus observam ca este mai ingrijorator decat ce estimam anterior”, a declarat Anne Schuchat, adjunctul Centrului american de control si preventie a maladiilor (CDC). Administratia Obama a cerut, in februarie, Congresului, 1,9 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unui vaccin impotriva epidemiei Zika. Specialistii afirma ca arhipelagul american Porto Rico ar putea numara, pana la sfarsitul anului, sude de mii de cazuri de persoane contaminate.

author avatar
National
189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger