AcasăNewsEmanuel Ungureanu vrea să devină din nou “stăpânul” Agenției Naționale de Transplant

Emanuel Ungureanu vrea să devină din nou “stăpânul” Agenției Naționale de Transplant

Deputatul USR Emanuel Ungureanu continuă eforturile de a recâștiga controlul asupra Agenției Naționale de Transplant (ANT). După ce în mandatul PSD o instalase că Director Executiv pe protejata sa Dr. Anca Baculea (schimbată ulterior cu Dr. Radu Zamfir), Ungureanu dorește acum schimbarea lui Zamfir cu un alt protejat de-al lui. De dată aceasta nu cu PSD, ci cu PNL!

Asistentul ajuns deputat trage sfori pentru protejații săi chiar în biroul ministrului Sănătății, Victor Costache

În cursul zilei de 19 Decembrie, Radu Zamfir a fost convocat de Ministrul Sănătății, Victor Costache. În biroul acestuia se afla Emanuel Ungureanu, care a purtat o discuție cu Radu Zamfir. În cursul discuției l-a întrebat în mod repetat de ce nu face și el transplant (dr. Zamfir fiind specialist în operația de prelevare dar nu și în cea de transplant). Ulterior, Emanuel Ungureanu a făcut o declarație publică în care sugerează că locul doctorului Zamfir ar fi mai degrabă în sala de operație decît la ANT și că ar fi timpul că Irinel Popescu să lase locul și celor mai tineri să facă transplant și să nu-l mai împiedice pe dr. Zamfir să facă această operație.

Șeful ANT, dr. Radu Zamfir

În paralel, pe agenția de știri Agerpres apare știrea conform căreia Emanuel Ungureanu a inițiat un Proiect de lege pe care l-a depus la Parlament și care vizează modificarea legislației în domeniul transplantului. Sunt reproduse părți din acest proiect, asupra cărora se pot face multe comentarii și pe care, desigur, le vom face dacă legea va intra în dezbatere parlamentară. În opinia adevăraților specialiști, proiectul are numeroase lacune, care riscă să blocheze, încă o dată, activitatea de transplant din România (care tocmai începuse să își revină în ultimele luni).

Succesiunea acestor evenimente derulate în ziua de 19 Decembrie sugerează că Emanuel Ungureanu vrea să devină din nou “stăpînul” ANT. Se știe că în perioada în care Agenția a fost coordonată indirect de Emanuel Ungureanu (prin intermediul dr. Anca Baculea) transplantul românesc a înregistrat un regres major.

 

 

author avatar
Andrei Coman
1.416 afisari

6 COMENTARII

  1. Tot nu v-ati lamurit cu omul asta???? A varsat atata venin si a manevrat atatia oameni incat abia il mai suporta colegii de partid

  2. Ungureanu a incercat sa distruga imaginea multor medici cu greutate. S-a catarat pe munca si numele lor, doar doar ajunge si el cineva

  3. Serios? De exemplu medicul de la Cluj, transplant de rinichi. Și aici a stricat imaginea?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger