AcasăNewsElvetienii extrag aurul din cadavre

Elvetienii extrag aurul din cadavre

Afacere cu dintii mortilor

Cel mai mare crematoriu din Tara Cantoanelor foloseste o tehnologie care ii permite sa extraga metalele pretioase din cenusa rezultata din corpurile incinerate.

Afacere cu dintii mortilor

Situat in Zurich, crematoriul Nordheim incinereaza aproximativ 800 de corpuri neinsufletite pe an, la o temperatura de 700 de grade Celsius. Mici pepite de aur, argint sau platina pot fi extrase ulterior. Metalul pretios provine din implanturile dentare, este filtrat din cenusa celui decedat si se vinde unor companii de reciclare. Astfel, bugetul orasului se rotunjeste anual cu 87.000  de euro din aceasta activitate. In Elvetia, pionier in domeniu a fost  crematoriul Solothurn din orasul cu acelasi nume, dar practica a starnit numeroase proteste, mai ales dupa ce aurul a fost recoltat si vandut fara stiinta rudelor. „Metalele pretioase gasite in cenusa dupa incinerare nu apartin nimanui din punct de vedere juridic. Rudele nu pot, prin urmare, cere ca acestea sa fie predate”,  a spus Hansjörg Boll, secretar municipal din Solothurn. “Nici nu vrem sa auzim de asa ceva. Totul apartine familiei si nu crematoriului sau statului”, au declarat reprezentanti ai cantoanelor St. Gallen, Aargau si Basel. Oricum, familiile celor incinerati la Nordheim pot cere ca rudele lor decedate sa nu fie incluse in programul de “reciclare”, desi si in prezent exista o incertitudine juridica in practica recuperarii dintilor de aur. Estimarile arata ca in urma incinerarii unei persoane decedate se recupereaza in medie 2,2 grame de aur.

author avatar
Bogdan Borcea
356 afisari

1 COMENTARIU

  1. Până acolo ați ajuns , mă naziștiolor ?Ăștia nu se mai satură , trimiteți-i dracului in spațiu poate se satură de metale nobile !!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger