AcasăNewsElvetia vrea taxe mai mari pe averile strainilor

Elvetia vrea taxe mai mari pe averile strainilor

Parlamentul elvetian vrea majorarea taxelor pentru bogatasii straini

Camera superioara a Parlamentului elvetian a adoptat recent o lege prin care averile rezidentilor straini din Tara Cantoanelor ar urma sa fie impozitate suplimentar fata de nivelul actual.

Parlamentul elvetian vrea majorarea taxelor pentru bogatasii straini

Cei peste 5.000 de straini care locuiesc in Elvetia platesc anual un impozit pe avere de circa 1,5%, iar statul elvetian incaseaza circa 668 de milioane de franci elvetieni (CHF), adica aproximativ 556 milioane de euro. Totusi, autoritatile nu sunt multumite, deoarece rezidentii cu averi mari platesc, in medie, o taxa pe bogatie de circa 111.000 euro pe an, suma considerata prea mica de Guvernul Federal.

Pe de alta parte, cetatenii elvetieni  platesc impozite cuprinse intre 5,41% pentru venituri de minimum 40.000 CHF pe an (circa 2.200 CHF in suma totala) si 22% pentru venituri de 500.000 CHF pe an (110.000 CHF in suma totala). Deocamdata nu se cunoaste nivelul impozitului care va fi aplicat averilor rezidentilor  bogati din Elvetia, dar Guvernul Federal este decis sa majoreze procentul actual de 1,5% pe an.

author avatar
Arpad Dobre
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger