AcasăNewsElvetia, cauza revoltelor din UE

Elvetia, cauza revoltelor din UE

Protestatarii greci au aruncat sticle incendiare asupra cladirilor guvernamentale

Dupa ce autoritatile elvetiene au „turnat” la Fiscul SUA numele evazionistilor americani, agentia de rating Standard & Poor`s  (S&P) acuza Elvetia de intretinerea crizei din zona euro.

Protestatarii greci au aruncat sticle incendiare asupra cladirilor guvernamentale

Banca Nationala a Elvetiei (SNB) a cumparat in ultimii ani bonduri in valoare de 80 de miliarde de euro, dar numai de la unele dintre statele din Europa. Acest fapt a dus la scaderea  randamentelor (si cresterea atractivitatii) obligatiunilor Germaniei, Austriei, Olandei si Finlandei. Pe de alta parte, randamentele bondurilor emise de Spania si Italia au crescut, depasind 6%/an, fapt cea indepartat investitorii, care s-au orientat spre titlurile mult mai sigure ale Germaniei.  Desi reprezentantii SNB  resping acuzatiile S&P, agentia de rating le cere sa demonstreze contrariul.

Manifestatii incendiare la Atena

Ramane de vazut daca Elvetia este sau nu tap ispasitor, insa efectele masurilor incriminate de S&P sunt tot mai dure. Manifestatii de amploare au avut loc in Spania, Portugalia si Grecia, iar la Atena, protestatarii au aruncat ieri cu sticle incendiare asupra cladirilor guvernamentale.

author avatar
Arpad Dobre
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger