AcasăNewsElon Musk s-a lansat din nou către Stația Spațială Internațională, dar marchează...

Elon Musk s-a lansat din nou către Stația Spațială Internațională, dar marchează şi o premieră (VIDEO)

SpaceXElon Musk s-a lansat din nou către Stația Spațială Internațională, dar marchează şi o premieră

Capsula Crew Dragon „Endeavour” a companiei SpaceX a decolat cu succes de la centrul spațial al NASA din Florida, având la bord patru astronauți din trei țări pe care-i va duce pe Stația Spațială Internațională pentru o misiune de șase luni.

Care este premiera?

Pentru prima dată în istorie au fost lansate o rachetă și o capsulă refolosite, o reușită în primul rând pentru concepția miliardarului american Elon Musk privind reutilizarea componentelor spațiale.

Misiunea Crew-2 urmează să ajungă la Stația Spațială, care se află pe orbită la altitudinea de 400 de kilometri, sâmbătă dimineaţă, după un zbor de aproape 24 de ore.

Elon Musk, la al 3-la zbor

Acesta este cel de-al treilea zbor cu echipaj SpaceX, societatea privată fondată de Elon Musk care transportă astronauţi ai NASA după nouă ani de dominaţie americană în faţa rachetelor ruseşti Soyuz.

Membrii echipajului sunt: Shane Kimbrouh, în vârstă de 53 de ani, şi pilotul Megan McArthur, în vârstă de 49 de ani -, astronautul japonez Akihiko Hoshide, în vârstă de 52 de ani, şi un astronaut al Agenţiei Spaţiale Europene, francezul Thomas Pesquet, în vârstă de 43 de ani.

Internauţii i-au putut vedea pe cei patru astronauţi mărturisindu-şi entuziasmul aplaudând, la intrarea pe orbită, datorită unei camere instalată în nava Dragon.

author avatar
Andrei Ștefan
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger