AcasăNewsElitele bancare aprind fitilul celui de-Al Treilea Razboi Mondial

Elitele bancare aprind fitilul celui de-Al Treilea Razboi Mondial

Iranul ameninta cu inchiderea Ormuzului, pentru ca i s-au interzis tranzactiile bancare

„Razboiul celor trei steaguri false” bate la usa. O operatiune majora sub steag fals zguduie intregul sistem politic, economic si social al lumii. Si exact asta se urmareste acum.

Iranul ameninta cu inchiderea Ormuzului, pentru ca i s-au interzis tranzactiile bancare

In prezent, asistam la numeroase operatiuni economice si militare sub steag fals. Prin asta, elitele bancare mondiale urmaresc prabusirea sistemului bancar actual, prin razboi mondial.

Cum se creeaza dusmanii

O astfel de operatiune majora a fost socotita triplul atentat de la 11 septembrie 2001, care a lovit SUA in stalpul economiei, simbolizat de World Trade Center, al puterii militare, simbolizat de Pentagon si al puterii politice – chiar daca al treilea avion nu si-a atins tinta, Casa Alba, impactul a existat. „Vinovatul” pe care a cazut „steagul fals” a fost Afganistanul, pentru ca acolo se afla Osama ben Laden, „tapul ispasitor”. Dar, Afganistanul este un pilon important pentru transportul petrolului caspian. De prisos sa reamintim tot ce s-a publicat pe tema sprijinului acordat de SUA lui Ben Laden si a relatiilor acestuia cu CIA, pe vremea cand agentia il „crestea” ca potential dusman.  „Asasinarea” , anul trecut, a lui Osama ben Laden a marcat trecerea la o noua etapa spre un razboi mondial. Se cuvine sa subliniem ca razboaiele sunt „tocatoare” de bani, deci elitele bancare sunt implicate pana peste cap in sustinerea razboaielor. Intotdeauna, elitele bancare au grija, prin instrumentele politice si militare pe care le guverneaza si le protejeaza, sa creeze dusmani. Osama ben Laden avea banci, alimentate in permanenta de sponsori „nestiuti”.  Insa, cand SUA au vrut sa inchida robinetul, s-a stiut exact unde sa se actioneze!

Ceausescu voia ca Romania sa fie a doua Elvetie

Un model de „dusman” pentru elitele bancare a fost si Romania, la un moment dat. De unde mai marii Occidentului se intreceau sa-l laude pe Nicolae Ceausescu, dintr-o data, totul s-a dus, pentru ca Ceausescu  a reusit sa plateasca datoriile externe, devenind un exemplu ca se poate. Elitele bancare nu mai aveau instrumentele de constrangere in privinta resurselor naturale ale tarii si nici atat in privinta unei aliante geostrategice. Mai mult, Ceausescu indraznise sa aiba o strategie financiara prin care voia sa transforme Romania intr-o a doua Elvetie. Urma sa declare neutralitatea tarii in conflictele zonale si mondiale si sa infiinteze un sistem de banci, sprijinit fiind de liderii arabi, o concurenta extrem de puternica pentru elita bancara occidentala. N-a mai apucat, fiindca a trebuit sa plateasca alte datorii, catre propriul popor.

Iranul riposteaza la interzicerea platilor externe

Pentru prima data, SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) – instrumentul prin care se fac transferurile bancare la nivel mondial – va opri serviciile acordate  bancilor iraniene, pe vremuri aliatele de baza ale lui Ceausescu. Retragerea SWIFT inseamna ca Banca Centrala a Iranului nu va mai putea face plati externe. In plus, se creeaza si un precedent periculos de sanctionare a nealiniatilor. SWIFT a reactionat la sanctiunile impuse Iranului de catre Uniunea Europeana, iar presedintele SWIFT este Yawar Shah, de la concernul bancar Citigroup Inc. Iranul a reactionat ferm, anuntand ca va inchide Stramtoarea Ormuz. Ceea ce inseamna declansarea razboiului mult asteptat de elitele bancare.

author avatar
Adina Mutar
969 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger