AcasăNewsElie Saab, poezie in miscare la Saptamana Modei de la Paris

Elie Saab, poezie in miscare la Saptamana Modei de la Paris

Creatorul de moda libanez Elie Saab si-a emotionat admiratorii in cadrul Saptamanii Modei de la Paris ((28 februarie – 8 martie) cu o colectie poetica, inspirata din baletul romantic “Giselle”, plina de materiale vaporoase organza, pene, catifea si tul. Toate acestea  au dat forma tinutelor propuse pentru viitorul sezon vara-toamna.

Tonurile noptii au incarcat de culoare o linie cu umbre de violet, bleumarin si visiniu unde tesaturile au afisat incrustatii de dantela, punand in valoare maiestria designerului si marca acestei case prestigioase atat de iubita de clientele care prefera rochiile de ocazie.

A fost prezentata insa si o linie rock pentru vara viitoare care a transformat parada intr-un recital de poezie punand in centru femeia misterioasa si melancolica. Fustele scurte au fluturat romantic datorita volanelor si volumului, purtate cu sacouri minimaliste si cape brodate cu paiete. Pentru a intineri stilul tinutele au fost completate de cizmele inalte cu efect ‘legging’ si pantaloni fluizi combinati cu jachete americane si sacouri scurte din catifea. Floarea de crin a fost protagonista colectiei, materializata in detalii aurite sau cristale Swarovski aplicate pe dantela sau pe tesaturile din muselina, ca simbol al tristei povestiri din “Giselle”.  Desi rochiile lui Saab promit sa devina un triumf pe covorul rosu, creatorul a vrut sa includa in colectia sa si scurta tip ‘biker’ din piele neagra cu aplicatii florale intr-un stil mai comercial.

Vivienne Westwood, “mix and match”

De la romantismul lui Elie Saab s-a trecut la “look-ul” britanic clasic propus de Vivienne Westwood, care i-a amuzat pe invitati cu o combinatie intre materialele groase de iarna cu imprimeuri in patratele stil “vintage”, sau cu o cascada de printuri geometrice la care a asortat un machiaj neon. Fidele tehnicii britanice “mix and match” (amesteca si combina), tinutele au fost rezultatul unei alaturari de imprimeuri florale si de culori. Acelasi stil a fost propus si la colectia masculina, prezentata de asemenea pe podium. Rochiile de seara au capatat forme baroce cu volane voluminoase si decolteuri vertiginioase in V, sau lasand la vedere umarul, intr-un pronuntat stil anii 80. Matasea cu imprimeu floral a reamintit de kimono-urile geishelor, in timp ce scurtele din puf „bomber”, noua tendinta urbana, a fost transformata de designera in tinuta de gala.

author avatar
Catalin Dumitrescu
397 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger