AcasăNewsElevii vor fi dotați cu ceasuri cu buton de panică

Elevii vor fi dotați cu ceasuri cu buton de panică

Gadgetul deștept îi va feri pe micuți de situații critice

Școlarii care locuiesc în zone din cartiere rău famate vor primi din partea autorităților locale ceasuri cu buton de panică, pentru cazurile în care consideră că sunt în pericol.

Gadgetul deștept îi va feri pe micuți de situații critice

Astfel, elevii care vor începe școala peste câteva zile, vor putea fi monitorizaţi de părinţi cu ajutorul unui ceas inteligent. Gadgetul, care va fi distribuit gratuit în şcoli, va avea un buton de panică, pe care copiii îl pot activa în caz de pericol. Prin intermediul gps-ului şi a camerelor de supraveghere, politiştii îi vor identifica pe minori. Reţeta a funcţionat şi anul trecut, spun autorităţile, care confirmă însă că s-au confruntat şi cu alarme false. Fie ca se afla pe strada, la școala sau în parc, orice copil aflat în primejdie poate să ceară ajutor. Trebuie doar să poarte ceasul și să apese pe butonul SOS. Imediat, un apel va fi direcționat către părinți, iar aceștia vor alerta autoritățile. Cert este că prin intermendiul acestui gadget, copiii pot da detalii despre locația unde se află sau despre primejdia prin care trec. Timpul estimat de la apasărea butonului și până la intervenția Poliției este de doar 3 minute. Dispozitivul poate fi primit gratuit de orice minor, dacă părinții semnează un acord la școală în acest sens. Încă de anul trecut, 5.000 de elevi din clasele primare din Sectorul 5 au primit câte un ceas de acest fel.

author avatar
Andrei Coman
299 afisari

2 COMENTARII

  1. Afacerea cui ??,cine a venit cu aceasta scula ?.
    In loc de a combate cauza se incearca tratamente gen „frectie la picioare de lemn”,tot asa si cu ceas cu buton de panica .

  2. Da vedeti voi trebuie activat butonul si in cazul in care e dat jos de pe mana… Se poate extinde si la tara si adolescente.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger