AcasăNewsElevii vor avea cazier. Vezi prevederile "codului penal" din scoli!

Elevii vor avea cazier. Vezi prevederile „codului penal” din scoli!

Foto: Evenimentul de Olt

Elevii si scolile din Bucuresti intra sub monitorizarea Politiei si a Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, in baza unei strategii de prevenire a criminalitatii. In atentia politistilor este absenteismul scolar, care este punctul de plecare al infractionalitatii stradale, dar si incidentele violente care pleaca din curtea scolii.

Foto: Evenimentul de Olt

In strategia amintita, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucureti propune o serie de masuri cu privire la monitorizarea elevilor si institutiilor din care fac parte. Este vorba despre o evidenta, care ulterior va fi centralizata, pe baza unei fise unice de inregistrare si monitorizare, a actelor de violenta, inclusiv a contraventiilor si a infractiunilor, in care sunt implicati minori, inregistrate in interiorul sau in apropierea scolilor.

Politisti, in comisia fiecarei scoli

„Nu avem dreptul ca in aceasta fisa sa mentionam numele copilului. Pe fisa vor fi initialele. Trebuie sa pastram datele de confidentialitate. Vom pune doar chestiuni legate de scoala unde se petrece incidentul, date prinvind cazul inregistrat, data comiterii actului de violenta, statutul persoanelor care au comis actul de violenta (elev-elev, profesor-elev etc.) dar si tipul actului de violenta”, spune inspectorul Marian Banu, purtator de cuvant al ISMB, potrivit b365.ro

Acest lucru presupune si infiintarea unei Comisii pentru prevenirea si combaterea violentei, din care vor face parte si politisti de la sectia pe raza careia se afla scoala. Fiecare elev va fi monitorizat prin completarea unei fise psihopedagogice de catre psihologul scolii.

Clasificarea actelor de violenta

Avem in total patru categorii de acte de violenta care la randul lor sunt structurate in functie de gravitate. Plecand de la discriminare si instigare la discriminare, insulte grave, violente fizice usoare, violente fizice grave, cu arme de foc, tentativa de omor, introducerea unor persoane straine in curtea scolii, alarma falsa la 112, incendiere si tentativa de incendiere (inclusiv documente scolare) sau introducerea de arme albe”. Sanctiunile se vor imparti intre cele prevazute in regulamentul de ordine interioara si cele din Codul Penal.

262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger