AcasăNewsElevii unui liceu de top din Capitală învață în frig. Motivul incredibil:...

Elevii unui liceu de top din Capitală învață în frig. Motivul incredibil: fochistul s-a pensionat și n-are cine să dea drumul la căldură

elevi

În București, capitală europeană, elevii unui liceu de top învață în frig ca pe vremea lui Ceaușescu. Este vorba despre Liceul Ion Luca Caragiale, unde căldura nu este furnizată în calorifere dintr-un motiv incredibil!

În unitatea de învățământ nu se face foc pentru că nu există fochist. Acesta s-a pensionat şi nu mai are cine să „dea” căldură zi de zi.

Părinții elevilor sunt revoltați

De vină pentru lipsa de căldură din clase ar fi faptul că şcoala are doar un fochist, nu doi câţi ar fi nevoie. Regulamentul ISCIR permite funcționarea centralei termice doar în prezența unui fochist autorizat. La Caragiale există un singur angajat de câțiva ani buni, care nu poate supraveghea centrala non-stop, potrivit Observator.

Părinții elevilor sunt de-a dreptul revoltați și se gândesc să facă o petiție la Ministerul Educației. „A avut momente in care mi-a spus mami, ma duc cu pătura la şcoală, ca sa isi puna patura pe scaun ca sa poata sa stea pe scaun de cat de frig este. Îngheaţă efectiv în clasă! Este inadmisibil că de mai bine de trei săptămâni să nu existe încălzire. Vorbim despre un colegiu de prestigiu.”, declară o mamă.

„Din dată de 5 decembrie, când s-a revenit din minivacanţa, în incinta liceului Caragiale sunt 3,4 grade în sălile de clasă. Majoritatea ne-am ținut copiii acasă”, spune un alt părinte.

Pe grupurile de părinţi, frigul din şcoală e cel mai fierbinte subiect. În disperarea de cauză, vor să adune semnături pentru o petiţie către Ministrul Educaţiei.

author avatar
Andreea Vlad
393 afisari

6 COMENTARII

  1. Faptul că este un liceu de top nu are nici-o relevanță!!!

    DAR CE SĂ ȘTIE O REDUSĂ CA hANDREA VLAD? Sau ca prăpădita aia care se plânge.

  2. Si ce sa faca Ministerul, de unde sa scoata fochist? Asta este preludiul: vom vedea noi cand nu o sa mai avem instalatori, mecanici, electricieni. Se pensioneaza usor usor si ei, cei care nu sunt deja prin afara la munca. Deh, daca toti vor sa fie sefi si se uita de sus la meserii, cine sa mai vrea meserie? Sunt multi meseriasi toba de carte, de istorie, de inteligenta. Fac meseria ca le place. Dar daca vrem sa ii catalogam ca mai jos in societate, iacatelea ca o sa le ducem lipsa 🙂
    Mor de ras!
    PS: stiu sa mestesugaresc cam tot prin casa, am avut meseriasi de la care am invatat in familie, asa ca ma doare la bascheti, stiu sa fac cam de toate prin casa, inclusiv sa schimb placile de gresie cand se sparge/strica vreuna 🙂 si imi place, dar nu as face asta ca meserie, pe de o parte ca nu as merge in case asa aiurea si pe de alta ca nu am chef sa se uite de sus vreun ”telectual”, nu as avea chef sa inghit nimic! Nimic de la fulgii astia de nea. Ar trebui meseriasii sa puna conditii incepand cu ”va rog, domnule… puteti veni sa ma ajutati? Cat / cum, cat avans doriti? Se schimba, se schimba treaba cine are chef de asta sa se puna pe invatat ca se vor face bani din ce in ce mai frumosi cu generatia actuala, in care majoritatea nu stie sa schimbe un bec, sa stranga un surub la o balama sau sa gateasca ceva. Sa le faca telefonul inteligent toate cele :)))))

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger