AcasăNewsElevii, trataţi din start ca nişte infractori! Ce li se pregăteşte, pe...

Elevii, trataţi din start ca nişte infractori! Ce li se pregăteşte, pe lângă testele antidrog

eleviElevii, trataţi din start ca nişte infractori! Ce li se pregăteşte, pe lângă testele antidrog

Autorităţile ar putea introduce de anul acesta drug teste în unităţile de învăţământ. Astfel, profesorii care au suspiciuni că un elev se află sub influența drogurilor, pot cere medicului de la cabinetul școlii să îl testeze pe elevul bănuit.

Dar asta nu e tot, li se mai pregăteşte ceva elevilor.

Analize de sânge la începutul anului școlar

Dacă ministrul de Interne și Iohannis sunt de acord cu teste antidrog în școli, prefectul Bucureștiului a propus analize de sânge la începutul anului școlar, pentru a depista dacă elevii au consumat stupefiante.

Elevii ar putea fi nevoiți la început de an școlar să își facă analize de sânge pentru a stabili dacă au consumat droguri – așa arată propunerea venită din partea prefectului Capitalei, Rareș Hopincă pentru a combate fenomenul drogurilor.

El susține că ar fi cerut Agenției Naționale Antidrog (ANA) să realizeze un chestionar printre părinți și elevi din care să rezulte ce părere au despre introducerea unei astfel de măsuri. O altă întrebare din chestionar s-ar referi la testarea antidrog în școli.

Fenomenul consumului de droguri, scăpat de sub control

Elevi chiar cu vârste de 10 ani au ajuns să devină consumatori înrăiţi de droguri, iar consumul de substanţe stupefiante în şcoală sau în apropierea unităţilor de învăţământ a atins cote alarmante.

Trebuie ţinut cont că sunt şi liceeni, cei care au împlinit de exemplu vârsta de 18 ani şi atunci există riscul să refuze, să nu-şi dea acordul pentru a fi testataţi.

author avatar
Andrei Ștefan