AcasăNewsElevii romani se intorc cu patru medalii de la Olimpiada Internationala de...

Elevii romani se intorc cu patru medalii de la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului

Olimpicii romani au obtinut rezultate meritorii la editia din acest an a concursului international de Stiinte ale Pamantului, desfasurat in Spania.

Lotul romanesc a participat, alaturi de alte 20 de reprezentantive din tot atatea tari, la competitia International Earth Science Olympiad – IESO, care a avut loc la Santander, in perioada 22-29 septembrie.

In cursul acestei dupa-amieze, liceenii care si-au demonstrat cunostintele la Olimpiada de Stiinte ale Pamantului vor aduce in tara medaliile primite la acest concurs. Este vorba despre cei trei castigatori ai medaliilor de argint: Adrian Gabriel Murariu, elev in ultimul an de liceu la Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galati, Alexandru Zanca, clasa a XI-a, la Colegiul National „Mihai Viteazul” din Ploiesti si constanteanul George Costin Dobrin, elev in clasa a XI-a la Colegiul National „Mircea cel Batran”. Potrivit precizarilor din comunicatul remis presei de catre reprezentantii Ministerului Educatiei, singura fata din lotul Romaniei care a luat un premiu se numeste Diana Andreea Catana si invata la acelasi liceu din Constanta, „Mircea cel Batran”. Adolescenta a primit o medalie de bronz la actuala editie a competitiei internationale.

Sursa foto: edu.ro

author avatar
Cristina Stefan
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger