AcasăNewsElevii romani, pe primul loc la Olimpiada Internationala de Geografie, cu patru...

Elevii romani, pe primul loc la Olimpiada Internationala de Geografie, cu patru medalii

Pe langa matematica, informatica, bilogie si chimie, olimpicii romani sunt asi si in materie de cunostinte de geografie. O demonstreaza rezultatele obtinute la o competitie la care au participat concurenti din nu mai putin de 40 de state. Liceenii si profesorii lor revin in tara luni la amiaza.

In timp ce colegii lor se bucura de ultimele saptamani din vacanta de vara, elevii romani care fac parte din lotul national olimpic si-au facut bagajele, dar nu pentru a pleca in excursie, ci la o olimpiada internationala de geografie, desfasurata in Rusia.

Si au facut mai mult decat atat, s-au concentrat pentru a reusi sa obtina rezultate cat mai bune la recent incheiata olimpiada de la Tver. Iar stradanile lor au facut ca Romania sa obtina, la finele competitiei, primul loc in clasamentul general, cu patru medalii, cate una de aur si de bronz si alte doua de argint. Rezultatele sunt cu atat mai demne de lauda, cu cat la concurs si-au demonstrat cunostintele peste 150 de concurenti din 40 de tari.

Medaliile au fost obtinute, anunta Ministerul Educatiei, de constanteanul Costin George Dobrin, elev in clasa a XI-a la Colegiul „Mircea cel Batran”, care a obtinut aurul, de Eena AUra Amironesei, din Iasi, eleva in clasa a XII-a la Colegiul National din orasul amintit, dar si de Sonia Adelina Sortan, care invata la Colegiul „Decebal”, din Deva. Nu in ultimul rand, singura medalie de bronz a olimpicilor romani la aceasta competitie i-a revenit Lorenei Davidel, eleva in clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Nicu Gane”, din Falticeni.

sursa foto: MEN

author avatar
Cristina Stefan
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger