AcasăNewsElevii romani nu stiu sa citeasca. Sunt sub media mondiala

Elevii romani nu stiu sa citeasca. Sunt sub media mondiala

Situatia elevilor romani este dezastruoasa. Elevii se afla pe locul 45 din 65 de tari in urma testului PISA din 2012, rezultatele obtinute de ei fiind sub media mondiala.

Cele trei domenii la care au fost evaluati elevii sunt: matematica, citire/lectura si stiinte. Scorul mediu inregistrat de elevii romani la ciclul de testare PISA 2012 este 445 de puncte la matematica, 438 la citire/lectura si 439 la stiinte. Potrivit Stirile Protv, la testul PISA din 2009, Romania a ocupat locul 49 din 65 de tari participante, iar in 2006 a fost pe pozitia 47 din 57.

Comparativ, media tarilor Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) este de 494 puncte la matematica, 496 la citire/lectura si 501 la stiinte, a explicat Ministerul Educatiei. La matematica, rezultatele elevilor romani din 2012 sunt mai bune decat ale elevilor din Malaezia, Muntenegru, Costa Rica, Kazahstan, Mexic, Uruguay, Brazilia, Tunisia, Iordania si Argentina, dar sub cele ale unor tari precum Serbia, Grecia, Rusia, Israel, Croatia, Slovacia, Lituania, Ungaria, Letonia sau Italia.

Cand vine vorba de citire/lectura, scorul Romaniei este peste ale celor din Mexic, Muntenegru, Uruguay, Brazilia, Tunisia, Columbia, Iordania, Malaezia, Indonezia si Argentina, dar mai slabe decat ale participantilor din Cipru, Slovacia, Rusia, Turcia, Grecia, Lituania, Slovenia, Islanda, Suedia si Croatia.  Testarea PISA a avut loc in luna martie 2012, si a avut ca domeniu principal matematica. Atunci au fost evaluati, 5.250 de elevi de 15 ani din gimnaziu si liceu, respectiv cate 35 din 178 de scoli aflate in 40 de judete si Bucuresti.

author avatar
Andra Nesu
302 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger