AcasăNewsElevii prahoveni se revoltă în plină pandemie. Apel disperat către autorități

Elevii prahoveni se revoltă în plină pandemie. Apel disperat către autorități

Consiliul Județean al Elevilor Prahova a lansat, luni, un apel către autorități în care atrage atenția că, în această perioadă în care numărul pacienților bolnavi de COVID a crescut foarte mult, trebuie să se ia măsurile necesare pentru trecerea la învățământul exclusiv online.

În județul Prahova raportul de îmbolnăvire cu noul coronavirus a ajuns la 2,08 la mia de locuitori.

Apelul Consiliul Județean al Elevilor Prahova

„Conform ultimelor date declarate de Grupul de Comunicare Strategică, Prahova este în topul județelor afectate de COVID-19, pe 23 octombrie atingându-se coeficientul de 1.86 cazuri la mia de locuitori.

De asemenea, conform hotărârilor emise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în județ se desfășoară activități de predare exclusiv online în aproximativ 50 de instituții de învățământ preuniversitar.

Din aceste motive, Consiliul Județean al Elevilor Prahova face apel la directorii instituțiilor de învățământ și reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Prahova și restul autorităților locale competente să mobilizeze toate resursele necesare pentru a trecerea la învățământul exclusiv online, în cazul în care va fi nevoie să trecem prin această tranziție, care pare că se apropie din ce în ce mai repede”, se arată în apelul elevilor.

Infectarea cu noul coronavirus a apărut în rândul tinerilor

Îngrijorător este că în județul Prahova a crescut numărul tinerilor care sunt bolnavi de COVD-19.

„Creșterea foarte rapidă a numărului de cazuri reprezintă o adevărată problemă în rândul elevilor, pe care nu ne putem permite să o ignorăm. În nici mai mult nici mai puțin de o lună de la deschiderea anului școlar, rata de răspândire la nivel național a cazurilor de COVID-19 în rândul tinerilor cu vârste între 0-19 ani a crescut cu 38.5%. În același timp, la nivelul județului Prahova, 110 cazuri noi au apărut în rândul tinerilor cu vârstă între 0-18 ani de la începutul lunii octombrie, așa cum reiese din informațiile publicate pe site-ul Instituției Prefectului județului Prahova.

În aceeași notă, primim semnale din partea elevilor prahoveni care ne aduc la cunoștință că există, din păcate, o scădere a calității actului educațional, din cauza unor probleme destul de grave, cum ar fi conexiunea slabă la internet sau lipsa de pregătire atât a elevilor, cât și a cadrelor didactice în ceea ce privește folosirea platformelor de e-learning și multe altele.

De aceea, trebuie să luăm toate măsurile ce se impun pentru a asigura o trecere lină la scenariul trei de învățământ în cazul în care va fi nevoie”, se mai arată în apel.

Care sunt solicitările reprezentanților elevilor

Forumul elevilor a solicitat, printre altele, trecerea exclusivă la învățământul online.

„Fie că ne place să recunoaștem sau nu, a venit momentul la care toți ne gândeam cu groază: răspândirea accelerată a cazurilor de COVID-19 în rândul elevilor prahoveni.

Având în vedere faptul că în județul Prahova există zeci de unități care desfășoară activități didactice în format online și luând în considerare creșterea accelerată a cazurilor în rândul elevilor și cadrelor didactice, solicităm în mod expres autorităților publice competente și directorilor instituțiilor de învățământ din Prahova să înceapă cât mai repede demersurile pentru trecerea în scenariul de învățare exclusiv online, astfel încât să garanteze că această tranziție nu va avea efecte negative asupra calității actului educațional.

Nu ne putem permite să avem de-a face cu impedimente atunci când va fi nevoie ca tranziția să fie făcută, având în vedere că un astfel de proces nu se face peste noapte, ci necesită foarte mult timp.

Trebuie să conștientizăm că, în contextul actual, sănătatea tuturor actorilor implicați în procesul educațional este mai importantă decât orice!”, a declarat Robert Avram, președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor Prahova.“

author avatar
Eli Dan Davidescu