AcasăNewsElevii din Romania au absentat 3457 ani intr-un semestru

Elevii din Romania au absentat 3457 ani intr-un semestru

Foto : Stiri Maramures

Un nou dezastru pentru sistemul de invatamant din Romania. Elevii chiulesc pe capete ,intr-un singur semestru  adunand 30 de milioane de absente, mai exact elevii au absentat 3.457 de ani in doar patru luni si jumatate de curs conform unui calcul realizat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Foto : Stiri Maramures

Cele mai multe absente s-au inregistrat la liceeni, acesta este si unul dintre motivele rezultatelelor dezastroase la BAC. „Analiza MECTS arata ca elevii din Romania au adunat intr-un singur semestru peste 30 de milioane de absente. Calculate in ani, acestea inseamna 3.457 de ani de absente, analiza a avut in vedere toate absentele atat motivate cat si nemotivate. Este inadmisibil ca un minister sa nu remarce acest mare deficit in parcurgerea programei scolare, pentru ca nefiind la scoala, elevii nu parcurg programa”, a declarat secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar din Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Oana Badea.

MECTS a analizat rezultatele la bacalaureat pentru a vedea daca nu cumva absentele sunt cauza rezultatelor slabe. „Al doilea pas a fost sa analizam o posibila legatura intre abente si rezultatele slabe de la bacalaureat. Si ce am stabilit: cele mai multe absente sunt mai ales la licee. Da, numarul absentelor din liceu este dublu, chiar triplu, celor din primar si gimnazial. Adica, cea mai mare parte a absentelor facute de cei care la sfarsitul pregatirii vor sustine bacalaureat. Daca am asociat aceste doua elemente de analiza am vazut ca metodele actuale nu au dat rezultat”, a mai spus secretarul de stat.

165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger