AcasăNewsElevii de 10 de la Evaluarea Nationala si Bacalaureat - 2014, premiati...

Elevii de 10 de la Evaluarea Nationala si Bacalaureat – 2014, premiati marti de Ministerul Educatiei

Absolventii claselor a VIII-a si a XII-a din Bucuresti si Ilfov, care au incheiat cu lauri – respectiv cu note de 10 pe linie- examenele sustinute in acest an la finele scolii generale, respectiv, al liceului au fost premiati, marti, la sediul Ministerul Educatiei Nationale.

Au invatat, au rezolvat foarte bine subiectele aflate pe foile de examen, iar profesorii le-au notat lucrarile cu note maxime. Si, pe langa faptul ca sunt incantati de rezultatele obtinute, si au fost felicitati atat de parinti, cunostinte, cat si de profesori, a venit randul autoritatilor sa le premieze reusitele la Evaluarea Nationala 2014 sau, dupa caz, Bacalaureat 2014. Elevii care au luat medii maxime la cele doua examene au fost recompensati cu diplome, dar si cu premii in bani. In total, au fost 225 medii de 10 la Evaluarea Nationala, iar la sesiunea din acest an a Bacalaureatului, 108. Fiecare absolvent de clasa a VIII-a a primit cate 2.000 de lei, in timp ce in cazul absolventilor claselor a XII-a, suma a fost mai mare, respectiv 3.000 de lei.

Elevii de 10 din Capitala au fost premiati in cadrul unei ceremonii ce a avut loc marti dimineata la sediul MEN, de catre ministrul Educatiei, Remus Pricopie, precum si ministrul delegat, Mihnea Costoiu. Mai mult, absolventii claselor a VIII-a si a XII-a din celelalte judete ale tarii  care au obtinut medii de 10 la cele doua examene isi vor primi premiile la sediile inspectoratelor scolare judetene de care apartin.

Ceremonia a avut loc la nicio saptamana dupa ce Executivul a adoptat Hotararea de Guvern prin care se acorda premii in bani tuturor absolventilor de clasa a VIII-a si de clasa a XII-a, care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala 2014, respectiv la Bacalaureat 2014, elevii au fost recompensati.

Sursa foto: debanat.ro

author avatar
Cristina Stefan
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger