AcasăNewsElevii cu medii de 10 la BAC si EVALUAREA NATIONALA 2015, premiati

Elevii cu medii de 10 la BAC si EVALUAREA NATIONALA 2015, premiati

Au invatat foarte bine, iar acest lucru s-a vazut din faptul ca au stiut sa rezolve foarte bine subiectele de la Bacalaureat (sesiunea de vara) si, respectiv Evaluarea Nationala din acest an, motiv pentur care au avut note de 10 pe linie si, ca urmare, medii de top.

Au rasuflat usurati, odata scapati de emotiile probelor de examen, iar apoi s-au bucurat de roadele muncii lor. De note, dar si de laudele primite, pe merit, atat de la parinti, bunici, colegi si cunoscuti, cat si de profesori.

Iar miercuri, tinerii absolventi ai claselor a VIII-a, respectiv a XII-a, din Capitala si din restul tarii, au aflat ca Executivul le premiaza rezultatele de zece, cu suma de 3.000 de lei in cazul absolventilor de liceu si cu 1.000 de lei in cazul fostilor elevi ai ultimei clase de generala. In total, vor fi peste 500 de astfel de premii.

Mai clar fie spus, Executivul a aprobat o Hotarare de Guvern, prin care sa devina posibila aceasta „acordare de stimulente financiare” absolventilor care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala 2015, dar si celor care au avut media 10 la sesiunea iunie-iulie a  examenului de Bacalaureat din acest an”, sume care se dau din bugetul aprobat pe anul in curs Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

Premiile se acorda in cazul a 88 de fosti liceeni si a nu mai putin de 457 de absolventi ai clasei a VIII-a, din promotia curenta.

author avatar
Cristina Stefan
189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger