AcasăNewsElevii bucuresteni vor pastrarea actualei formule de desfasurare a examenului de BAC,...

Elevii bucuresteni vor pastrarea actualei formule de desfasurare a examenului de BAC, in 2013

(foto: guraialomitei.com)

Elevii bucuresteni de clasa a XI-a care au participat la o intrunire cu reprezentantii Ministerului Educatiei, referitor la modificarea examenului de bacalaureat de anul viitor, vor pastrarea actualei formule de desfasurarea BAC-ului.

(foto: guraialomitei.com)

La consultarea publica de miercuri, de la Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Capitala au participat ministrul interimar al Educatiei, Liviu Marian Pop, secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar, Stelian Fedorca, alti oficiali din minister si aproximativ 100 de elevi de clasa a XI-a din liceele bucurestene. Tema dezbaterii a reprezentat-o modificarea examenului de bacalaureat, potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei.

„Timpul este extrem de scurt, iar cea mai buna decizie va fi cea luata in beneficiul elevilor”, a spus ministrul interimar al Educatiei.

Elevilor care au participat la intrunire le-a fost ceruta parerea cu privire la structura si modalitatea de desfasurare a examenului de bacalaureat din 2013, fiind invitati sa se pronunte fie pentru aplicarea cu celeritate a prevederilor Legii Educatiei Nationale nr. 1/2011 ce reglementeaza un sistem de evaluare diferentiata la sfarsitul clasei a XII-a, fie pentru mentinerea sistemului actual.

In urma votului informal exprimat, majoritatea a votat pentru pastrarea actualei formule de desfasurare a examenului de bacalaureat, urmand ca pana in 30 iunie 2012 sa aiba loc administrarea si completarea la nivel national a unui chestionar pe acest subiect, analiza-interpretarea raspunsurilor si stabilirea concluziilor, potrivit sursei citate.

203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger