AcasăNewsElevii află marți dacă se întorc la școală din 8 februarie. Ce...

Elevii află marți dacă se întorc la școală din 8 februarie. Ce decizie vor lua Klaus Iohannis și Florin Cîțu

scoalaElevii află marți dacă se întorc la școală din 8 februarie. Ce decizie vor lua Klaus Iohannis și Florin Cîțu / foto: Facebook

Marți este ziua decisivă pentru învățământul românesc. După trei luni de școală exclusiv online, elevii se vor putea întoarce la clase. Decizia privind revenirea lor la cursuri va fi luată într-o ședință la Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis i-a chemat la discuții pe premierul Florin Cîțu și pe oficiali din Ministerul Educației, al Sănătății și de la INSP. La finalul discuțiilor, șeful statului va transmite probabil modul de desfășurare a cursurilor începând din data de 8 februarie, când începe semestrul al doilea.

Încă de la mijlocul lunii ianuarie, preşedintele Iohannis anunţa că majoritatea şcolilor urmează să se redeschidă din 8 februarie, dar că o decizie finală va fi luată pe 2 februarie.

Cîmpeanu: „Ne dorim revenirea la normalitate”

Luni, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii care îşi vor relua fizic cursurile vor primi măşti de protecţie, existând un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar.

El a reiterat că îşi doreşte ca şcoala să se reia fizic la începutul semestrului al doilea. „Ne dorim revenirea la normalitate, iar normalitatea nu prevede modalitatea de a alege fără motiv” în ce fel se desfășoară cursurile, a subliniat ministrul. „Înainte de februarie 2020 nu exista posibilitatea de alegere fără motive. Exista posibilitatea de a sta acasă pe motive medicale”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

author avatar
Andreea Vlad
104 afisari

1 COMENTARIU

  1. sa inceapa scolile, virusul poate nu dispare anul acesta ce facem tinem copii fara scoala. Cum au avut loc alegerile s-a putut asa si cu scolile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger