AcasăNewsElevi romani, premiati de NASA

Elevi romani, premiati de NASA

Patru elevi din Romania au fost premiati de NASA, gentie reponsabila cu programul spatial public al Statelor Unite ale Americii si cu cercetare aerospatiala civila si militara pe termen lung.

Elevii Victor Badea, Cristian Voica, Ionut Draghici si Alexandra Dobrica de la Colegiul National „Ion Minulescu” din Slatina au participat la un concurs de proiecte de statii spatiale organizat de NASA, ei obtinand mentiune pentru proiectul unei statii spatiale ce ar trebui sa gazduiasca pana la 30.000 de persoane, potrivit Realitatea TV.

Cei patru sunt in clasa a XI-a si au participat la competitia „NASA Space Settlement Contest” cu lucrarea „PHARAS”, un proiect de statie spatiala ce poate gazdui pana la 30.000 de persoane.

Elevii care au fost premiati pentru proiectul lor de statie spatiala au fost indrumati de profesorii Aurelia Cotosman, Laura Mosteanu si Cristian Miu. La editia de anul trecut a aceleiasi competitii, un liceean din Slatina, Adrian Vulpe Grigorasi, de la Colegiul National „Radu Greceanu”, a obtinut premiul al doilea.

author avatar
Andra Nesu
300 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger