AcasăNewsElevi romani, locurile I si al II-lea la un concurs NASA

Elevi romani, locurile I si al II-lea la un concurs NASA

Locul I la un concurs organizat de NASA a fost castigat de o echipa de opt elevi de clasa a XI-a de la Colegiul „Andrei Saguna” din Brasov. De asemenea, un elev din clasa a VI-a, concurent la categoria de elevi de clasa a VII-a, a ocupat locul al II-lea in cadrul aceluiasi concurs.

Elevii brasoveni au concurat cu alte 800 de echipe din intreaga lume la concursul organizat de NASA, doua dintre proiectele lor ocupand primele pozitii, scrie newsbv.ro.

Cei opt elevi de clasa a XI-a au castigat locul I cu proiectul intitulat „Renaissance II”, care reprezinta viziunea lor despre renasterea evolutiei umane in spatiu. Din echipa fac parte Ioana Beclin, Bianca Iftimie, Victoria Ciociu, Bianca Gridean, Codrin Popa, Andrei Plamadeala, Alexandra Rafoi si Roberta Tripea din clasele a XI-a ale Colegiului.

De asemenea, un alt elev, de 12 ani, Razvan Boie, din clasa a VI-a, care a concurat cu elevi de clasa a VII-a, s-a clasat pe locul II cu proiectul individual „The God’s Kite”, care a constat in construirea unei machete a unui oras in spatiu.

Cei noua elevi sunt invitati sa participe la Conferinta Internationala pentru Dezvoltare Aerospatiala, care va avea loc intre 14 si 18 mai in Los Angeles, California, pentru a-si primi premiile de la reprezentantii NASA. Pentru aceasta, elevii brasoveni au nevoie de circa 30.000 de euro, iar in prezent se straduiesc sa obtina fonduri prin sponsorizari, autoritati locale si chiar fondurile proprii ale parintilor.

Foto: newsbv.ro

author avatar
Alina Costache
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger