AcasăNewsEleva sanctionata pentru purtarea unei bentite tricolore la scoala, in Covasna!

Eleva sanctionata pentru purtarea unei bentite tricolore la scoala, in Covasna!

O eleva a fost amenintata pentru ca a purtat o bentita tricolora, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, dupa ce o fotografie a ei a fost postata pe o retea de socializare. Adolescenta a purtat bentita tricolora si miercuri.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, a cerut un raport conducerii Liceului mixt „Korosi Csoma Sandor” din Covasna, dupa ce mai multi elevi au mers la scoala cu accesorii tricolore, de 15 Martie. Una dintre eleve a purtat si miercuri o bentita tricolora la cursuri.

Keresztely a apreciat gestul elevei ca fiind un teribilism: “Trebuie sa vedem care sunt motivele comportamentului acestei eleve si din acest motiv am cerut conducerii liceului sa efectueze o analiza si sa finalizeze pana maine (joi – n.r.) la pranz un raport”.

Mai multi elevi ai liceului au participat la cursurile de pe data de 15 martie cu accesorii tricolore, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

La scurt timp dupa aparitia in presa a informatiei ca o eleva romanca este pedepsita pentru portul steagului romanesc, pe reteaua de socializare Facebook a aparut fotografia tinerei, publicata pe contul „Balaurul Roman”. In foarte scurt timp, fotografia a fost sheruita de peste doua mii de persoane si a primit peste 5.000 de like-uri. Fara nicio explicatie, contul care a initiat propagarea fotografiei a fost SUSPENDAT, iar imaginea stearsa din feed-ul Facebook.

author avatar
Alina Costache
710 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger