AcasăNewsElena Udrea spune ca PDL nu se simte santajat de UDMR

Elena Udrea spune ca PDL nu se simte santajat de UDMR

Liderul PDL Elena Udrea a declarat, luni seara, la Realitatea TV, ca formatiunea sa nu se simte santajata de catre UDMR in subiectul legat de UMF Targu Mures, precizand ca problema este rezolvabila si ca nu se poate vorbi despre ruperea coalitiei.

Udrea a tinut sa sublinieze ca a avut dreptate coalitia cand a decis ca problema de la Targu Mures trebuie sa fie rezolvata cu respectarea legii. Potrivit lui Udrea, ar fi fost bine ca problema sa fie rezolvata deja, la nivel local. Udrea a precizat insa ca problema este rezolvabila. „Nu as vorbi despre ruperea coalitiei”, a subliniat Udrea.Intrebata daca PDL se simte santajat de catre UDMR, Udrea a raspuns: „Nu. Este o abordare care are argument (…). Dar nu sunt de acord cu gestul colegilor din coalitie, din UDMR, de a nu participa la lucrari in Parlament”.

Intrebata ce transmite gestul UDMR, Udrea a raspuns ca prefera sa mearga pe semnificatia data chiar de cei din Uniune: „Au vrut sa ne arate ca lucrurile in Parlament se bazeaza pe o coalitie (…) Noi, ca parteneri de coalitie, spunem ca loialitatea conteaza”. Ea a tinut sa spuna ca sunt solutii pentru problema UMF Targu Mures, care insa nu pot fi decat conforme cu legea.

Udrea a mai spus, pe de alta parte, ca UNPR este si a fost un partener loial pentru PDL. „Indiferent ce s-ar intampla, UNPR vor sprijini Guvernul in continuare”, a spus Udrea, Intrebata ce inseamna „indiferent ce s-ar intampla”, Udrea a raspuns: „In conditiile putin probabile (…) in care UDMR sa zicem ca ar pleca de la guvernare”.

Ea a spus insa ca PDL nu s-a gandit la aceasta posibilitate. „Categoric nu, pentru ca nu este un motiv serios (cel legat de problema de la UMF Targu Mures, n.r.)”, a explicat Udrea. Premierul Ungureanu si liderii UDMR au convenit, luni seara, ca proiectul hotararii de guvern privind infiintarea unei linii maghiare de invatamant la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures sa fie aprobat marti de Guvern in prima lectura si lansat in dezbatere timp de zece zile.

„A fost luata decizia ca proiectul sa fie aprobat marti in Guvern in prima lectura si sa fie lansat apoi in dezbatere publica timp de zece zile, dupa care va fi dat avizul final”, au declarat surse oficiale.Proiectul a fost deja inclus pe ordinea de zi a sedintei Executivului de marti, completata in premiera cu o categorie denumita „proiecte urgente”, astfel incat sa nu existe o lista suplimentara, conform solicitarii premierului Ungureanu.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a revenit, luni seara, la Guvern pentru a se asigura ca proiectul hotararii privind infiintarea unei linii maghiare de invatamant la UMF Targu Mures va fi inclus pe ordinea de zi a sedintei de marti a Executivului in forma convenita imediat dupa reuniunea coalitiei. Parlamentarii UDMR nu participa la sedintele de plen ale Camerei Deputatilor si Senatului, asteptand adoptarea hotararii de guvern privind UMF Targu Mures.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat anterior ca in coalitie s-a decis, luni, elaborarea unei hotarari de Guvern pentru infiintarea unei linii maghiare de invatamant la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures, aceasta urmand sa intre in sedinta de Guvern de marti. La randul sau, vicepremierul Marko Bela (UDMR) a declarat dupa reuniunea coalitiei, ca hotararea de infiintare a unei noi facultati in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures va fi adoptata marti de Guvern si va asigura predarea in limbile maghiara si engleza in cadrul acestei structuri.

„Am reusit sa ajungem astazi la o intelegere si maine Guvernul va adopta o hotarare privind infiintarea unei noi facultati in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie. Va fi o noua facultate care va functiona in limbile maghiara si engleza si va cuprinde medicina si farmacia in limba maghiara, dar si medicina in limba engleza si alte cateva specialitati, deci va fi o facultate mai ampla”, a afirmat Marko.

Intrebat daca Guvernul nu se teme de faptul ca Senatul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures ar putea avea o opinie contrara. Marko Bela a precizat ca infiintarea noii facultati reprezinta atributia Executivului.

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures, Constantin Copotoiu, a declarat, luni, ca nu crede ca va fi emisa o hotarare de Guvern privind infiintarea unei linii maghiare de invatamant, insa, daca va fi cazul, HG respectiva poate fi atacata in justitie.

author avatar
Ciprian Purice
122 afisari

2 COMENTARII

  1. Doamnă Udrea, ca să spuneți nimic nu trebuia să vorbiți atât de mult, căci nimicul nu trebuie argumentat.

  2. Prea multa atentie acordata acestei stoarfe….Nu cred ca televiziunile sunt platite sa-i ia interviu,dar ziaristi talimbi sun peste tot.Nu era nimeni din Pd care putea fi intrebat?Deabia am scap[at de ea de la guvern si acum tot ea e pe televizoare?ZIARISTILOR …NEMERNICI.Pe ministrii nici nu-i cunoaste prostimea si voi intervievati tot pe Vuitoana.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger