AcasăNewsElena Udrea: Spagarii sunt bine mersi

Elena Udrea: Spagarii sunt bine mersi

Elena Udrea sustine ca arestarea sa este o telenovela fara sfarsit

Elena Udrea a fost audiata, ieri, timp de cinci ore la DNA in dosarul „Gala Bute”, dupa ce Camera Deputatilor a avizat ultimele cereri ale procurorilor de urmarire penala si arestare preventiva a deputatului PMP. Udrea a declarat, la iesirea de la DNA, ca „toti cei care sunt prinsi ca au luat spaga, este suficient ca au dat-o mai departe si sunt bine mersi”, singurul care a ramas in arest fiind Rudel Obreja. De altfel, procurorii DNA au cerut, ieri, instantei supreme arestarea Elenei Udrea si in “Gala Bute”.

Elena Udrea sustine ca arestarea sa este o telenovela fara sfarsit

„Tehnica asta a denuntului, ca recunosc si spun ca am dat mai departe, ii face scapati. Singurul care a ramas in arest este Rudel Obreja, in rest toata lumea e bine merci”, a spus deputatul Elena Udrea, dupa ce a fost audiata la Directia Nationala Anticoruptie si i-au fost aduse la cunostinta noile acuzatii in dosarul „Gala Bute”.

Votul de avizare, viciat

Intrebata daca va face si ea denunturi, Elena Udrea a spus ca nu va face acest lucru, insa isi mentine acuzatiile fata de seful interimar al SRI, Florian Coldea, spunand: „Fata de dansul voi face denunturi pana le va lua cineva in serios”. De asemenea, chestionata daca face denunt impotriva fostului sau sot, Dorin Cocos, in contextul in care el ar fi denuntat-o, Udrea a spus: „Daca asta l-a ajutat sa fie liber, eu ii doresc sa fie sanatos”. Pe de alta parte, avocatul Marius Striblea a declarat ca, in opinia sa, procedura de votare de luni din Camera Deputatilor, cand au fost avizate noile cereri ale DNA de urmarire penala si arestare preventiva a Elenei Udrea, a fost viciata, in sensul neintrunirii cvorumului necesar conform legii. Avocatul a aratat ca apararea Elenei Udrea va spune si judecatorului de drepturi si libertati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie aceste aspecte si a precizat ca are pregatite o serie de proceduri parlamentare, pe care nu a dorit insa sa le divulge. „Spunem ca ieri (n.red. – luni) nu a fost intrunita majoritatea ceruta de lege. Art. 24 alin.4 cere sa existe o majoritate de jumatate plus unu din membrii Camerei ori ieri, daca veti face o socoteala simpla, au fost doar 170 de voturi pentru, din 199 minim necesare pentru aprobarea cererii”, a aratat avocatul Marius Striblea.

author avatar
Nicole Ionescu
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger