AcasăNewsUPDATE Elena Udrea, refugiat politic in Costa Rica. Precizarile avocatului sau

UPDATE Elena Udrea, refugiat politic in Costa Rica. Precizarile avocatului sau

„Sa nu plangi, mama”, se tanguia ea in seara condamnarii. Lipseste cumva din text „inca mai avem destui bani”?

UPDATE 2: Dosarul „Gala Bute” a fost amanat pentru 9 mai.

UPDATE: Par sa fie opinii diferite pe ceea ce se poate considera subiectul zilei de vineri. Si spunem acest lucru avand in vedere faptul ca, analizand documentatia pusa la dispozitie de avocatul fostului ministru, instanta nu a ajuns la concluzia ca Udrea ar fi dobandit acest statut, ci doar ca s-ar putea vorbi de o procedura in derulare in vederea obtinerii statutului de refugiat, din cate au anuntat televiziunile de stiri. Elena Udrea solicitase audierea la distanta, insa magistratii nu au acceptat cererea in cauza.

Totodata, s-a aflat ca, la randul sau, procurorul de caz a opinat ca este vorba doar despre o cerere de obtinere a acestui statut. In replica, avocatul a sustinut insa ca procurorul „n-a citit bine”.

Vineri, la ultimul termen in dosarul „Gala Bute”, s-a aflat ca fostul ministru Udrea a invocat, prin intermediul aparatorului legal, faptul ca beneficiaza de statutul de refugiat politic in Costa Rica, stat pe teritoriul caruia se afla de saptamani bune.

Aflat la Inalta Curte, avocatul Elenei Udrea, Veronel Radulescu, a oferit presei mai multe detalii pe aceasta tema, sustinand ca fostul reprezentant guvernamental are un carnet provizoriu de refugiat, valabil pe o durata limitata, de un an de zile. Si ca statutul in cauza l-a dobandit incepand cu 21 martie. „Odata ce a primit carnetul de refugiat, pe care l-am depus in copie, are acest statut. E adevarat ca este pe un an de zile (…) dupa trecerea unui an de zile va primi carnetul de refugiat politic permanent (…) asa e procedura”, a explicat aparatorul legal al Elenei Udrea, care a adaugat faptul ca un astfel de document, desi provizoriu, „acorda aceleasi drepturi ca si cel permanent”.

„Acest statut pe de-o parte o protejeaza de eventuale cereri de extradare (…) pe de alta parte ii acorda toate drepturile de a i se facilita dreptul la aparare”, a mai punctat aparatorul legal al fostei sefe a PMP.

Va amintim ca dosarul „Gala Bute” e in faza de apel la Curtea Suprema, in prima instanta Udrea primind o condamnare de sase ani, pentru abuz in serviciu si luare de mita, acuzatii aduse de catre procurorii DNA.

302 afisari

2 COMENTARII

  1. Asta se intampla cand nu ai stat de drept. Cand judecatorii nu dau interzicerea părăsirii tarii, cand nu e celeritate si dureaza mai mult ca la Nuremberg, cand serviciile complice, politicul complice, te duci in o tara corupta si zici ca esti refugiat probabil de dictatura luminata a chiorului. Ati vazut antimafia italiana ce frumos decupeaza Camora, si pune sechestru si pe blocuri. Imaginati-va maicuta dizidenta arestata parcul de vile din CR in posesia statului iar miliardul din Panama lock down, nu ar mai rade tarancuta de Plescoi si gigolo ei de noi. Nu voi uitați-vă daca e bine sarcina și vremea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger