AcasăNewsElena Udrea rămâne în închisoare! Instanța Supremă i-a respins recursul

Elena Udrea rămâne în închisoare! Instanța Supremă i-a respins recursul

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea rămâne în închisoare, după ce Instanța supremă i-a respins, miercuri, recursul în casație. Decizia este definitivă.

Aceasta era ultima cale de atac a sentinței de 6 ani pe care trebuie să o execute fostul ministru, în dosarul Gala Bute.

Ce a decis Instanţa?

Respinge cererea formulată de recurenta condamnată Udrea Elena Gabriela privind suspendarea executării deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2019 pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul nr. 2303/1/2017. II. Ia act de retragerea cererilor de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene şi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, formulate de aceea?i recurentă condamnată. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 29 iunie 2022″, se arată în decizia Instanţei.

Este de amintit că acest dosar dar și cazul Hidroelectrica de la Curtea de Apel București au stagnat în soluționare pe parcursul deținerii Elenei Udrea pe teritoriul Bulgariei, stat unde aceasta a fost prinsă când voia să plece în Grecia.

Mai precis, Udrea, prin cei trei avocați angajați, a transmis celor 5 judecători că ea dorește să fie prezentă doar la unele proceduri din dosar, una fiind la momentul pledoariilor pe fondul căii extraordinare de atac.

author avatar
Andrei Ștefan