AcasăNewsElena Udrea: "Puscaria, in Romania, este mijloc de tortura psihica si fizica....

Elena Udrea: „Puscaria, in Romania, este mijloc de tortura psihica si fizica. Oprescu nu va rezista”

Prezenta la Sectia 2 Politie din Bucuresti, unde trebuie sa dea cu subsemnatul din cauza masurii controlului judiciar, Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii, a facut mai multe declaratii extrem de interesante.

Printre altele, Udrea ii plange de mila lui Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, care se afla in arest preventiv de circa trei saptamani.

„In mod cert, arestul si puscaria in Romania, prin conditiile pe care le ofera, pot fi considerate mijloace de tortura fizica si psihica. Acolo, un bolnav cronic ca domnul Sorin Oprescu, nu are nicio sansa. Si daca te duci sanatos, cand iesi din puscarie ai mari probleme de sanatate”, a spus Elena Udrea.

Fostul ministru al Dezvoltarii a amintit si de „controlul efectuat de cei de la Comitetul impotriva torturii. Au vizitat Romania si nu le-a venit sa creada ce conditii avem noi in puscarii si in arest. Sunt conditii de Africa”.

De asemenea, Elena Udrea se intreaba „de ce nu este lasat Sorin Oprescu in libertate sau in arest la domiciliu, sau sub control judiciar? Pentru ca nu-mi imaginez ca domnul Oprescu este un pericol pentru societate”.

Concluzia Elenei Udrea este cat se poate de clara: „pana nu va muri cineva in puscarie, in arest preventiv, nu cred ca se va schimba ceva”.

Va reamintim ca Sorin Oprescu a fost transportat de urgenta, luni seara, de la Arestul Central al Politiei Capitalei la Spitalul Sf. Ioan, acuzand o stare de slabiciune. Medicii au vorbit chiar despre un preinfarct. In cele din urma, Oprescu a fost trimis din nou la arest, dar marti a revenit la spital pentru alte analize.

author avatar
Cristi Ionita
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger