AcasăNewsElena Udrea, prinsa in circuitul spagilor Alinei Bica

Elena Udrea, prinsa in circuitul spagilor Alinei Bica

“Crema” dosarului in care fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a fost arestata pare ca a fost lasata pentru Sarbatori de procurorii anticoruptie. Pentru ca disjungerile din megadosarul DNA promit adevarate bombe care vor secera atat politicieni, cat si oameni de afaceri “intangibili” pana acum.

Alina Bica si Elena Udrea ar putea fi si “prietene” de dosar

Odata cu trimiterea in judecata a lotului Bica, procurorii DNA promit arestari si mai spectaculoase. In prima faza, primul bagat la apa este pesedistul Liviu Dragnea, care ar fi primit de la omul de afaceri Ioan Niculae 3,5 milioane euro pentru a interveni pe langa Alina Bica. De altfel, mai multi afaceristi, precum Ovidiu Tender sau Bogdan Buzaianu, ar fi beneficiat de serviciile fostei sefe a DIICOT.

Cum ajungeau banii la Elena Udrea si Dorin Cocos

Asadar, procurorii DNA efectueaza cercetari intr-un dosar disjuns din cel in care fosta sefa a DIICOT Alina Bica a fost trimisa in judecata, in care se arata ca o parte din banii primiti de omul de afaceri Stelian Gheorghe au fost directionati prin intermediari catre Dorin Cocos si Elena Udrea. Potrivit ordonantei de disjungere, inainte ca membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor sa aprobe, in data de 15 martie 2011, suma de 377.282.300 lei drept despagubire catre Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitala, acesta a cesionat in favoarea lui Valentin Visoiu o cota de 11,40%, lui Andrici Adrian, o cota de 6,80%, si lui Gheorghe Gabriel, o cota de 6,80% din drepturile cuvenite. Scopul era ca acestia sa intermedieze, prin intermediul lui Dorin Cocos, Alin Cocos si Elena Udrea, legatura cu membrii comisiei de la ANRP, respectiv Crinuta Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Alina Bica si Dragos Bogdan. O parte din banii obtinuti din tranzactionarea actiunilor au fost directionati catre membrii familiei Cocos (Cocos Dorin, Cocos Alin si Udrea Elena Gabriela), se arata in ordonanta DNA. “Exercitarea in mod necorespunzator a atributiilor de serviciu, urmata de primirea unui teren de catre Bica Alina Mihaela de la Cocos Dorin, Cocos Alin si Udrea Elena Gabriela contureaza elementele constitutive ale infractiunilor de dare de mita si luare de mita”, se mai arata in documentul procurorilor.

[poll id=”903″]

author avatar
Nicole Ionescu
2.384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger