AcasăNewsElena Udrea: "Mai bine ii punem pe detinuti sa munceasca in folosul...

Elena Udrea: „Mai bine ii punem pe detinuti sa munceasca in folosul comunitatii decat sa cheltuim bani cu ei”

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii, a prezentat, marti, un raport intocmit de Comisia pentru drepturile omului.

Udrea sustine ca raportul a relevat faptul ca Romania cheltuie foarte multi bani cu detinuti si ca acesti bani nu se vad in conditiile oferite in penitenciare.

„O constatare interesanta pe care am vazut-o este ca, desi se prevede ca un detinut are dreptul la patru metri patrati, in Romania, inchisorile sunt suprapopulate, cu 40% mai mult decat numarul de locuri. Pentru un detinut se cheltuie 2.200 de lei, pe luna, suma care nu se regaseste nici in conditii si este o suma mare, cheltuita din bugetul de stat, cand i-am putea pune pe acestia sa munceasca in folosul comunitatii, pentru bugetul de stat”, a spus Elena Udrea.

Fostul ministru al Dezvoltarii considera ca „propunerea este in acord cu recomandarile care s-au facut Romaniei de catre institutii si organisme internationale. Ar trebui sa cuprinda reglementarea situatiilor sau respectarea drepturilor omului in ceea ce ii priveste pe cei din detentie, in Romania, la nivelul la care sunt stabilite prin documente si conventii la care tara noastra a aderat”.

author avatar
Cristi Ionita
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger