AcasăNewsElena Udrea: Doar Traian Basescu mai poate repara raul facut Romaniei

Elena Udrea: Doar Traian Basescu mai poate repara raul facut Romaniei

Elena Udrea este de parere ca doar presedintele este in masura sa repare raul pe care USL l-a facut prin „actiuni abuzive la adresa democratiei si statului de drept”.

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, ca Traian Basescu, odata intors in functia de presedinte al tarii, este singurul ” actor politic credibil” pentru partenerii europeni care are puterea de a repara raul facut in ultima perioada de catre USL.

„O problema la care nu stiu cum ii vom gasi solutie este imaginea externa proasta pe care o avem dupa actiunile abuzive ale USL impotriva democratiei si a statului de drept si declaratiile facute de liderii acestei Uniuni la adresa UE, Departamentului de Stat, a oficialilor europeni ori ai SUA. Presedintele este, in mod evident, singurul actor politic credibil pentru partenerii europeni si americani, si ar putea repara raul facut Romaniei”, a declarat Elena Udrea pentru Mediafax, preluat de rtv.net.

Elena Udrea a adaugat ca luni, in urma sedintei camerelor reunite ale Parlamentului, s-a facut primul pas spre „reintegrarea in normalitate” a politicii din Romania.

„Sedinta de astazi a Parlamentului in care s-a luat act de decizia CCR de invalidare a referendumului reprezinta un prim pas spre reintrarea in normalitate a vietii politice in Romania. Cele doua luni de criza politica au facut foarte mult rau tarii. Leul s-a devalorizat, investitorii au anuntat fie ca nu mai vin, fie ca se retrag, se arata scumpiri de preturi (de la alimente, la gaze), prognoza de crestere economica a fost aproape injumatatita, iar efectele secetei nu au fost combatute de Guvern, care s-a ocupat doar de demiterea presedintelui”, mai spus Elena Udrea.

Data fiind criza politica prelungita generata de catre USL, Elena Udrea este de parere ca momentul dificil prin care trece Romania trebui „gestionat cu grija”, datoria Guvernului fiind sa se ocupe de redresarea economica.

„E un moment dificil pentru tara noastra, care trebuie gestionat cu grija. Dupa doua luni de criza politica generata, alimentata si prelungita de iresponsabilitatea USL, mai exista astazi sanse ca lucrurile sa revina la normal. Guvernul trebuie sa inceapa sa se ocupe de economie”, a afirmat Elena Udrea.

author avatar
Ionut Zgimbau
365 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger